Tale of Tales (2015)

Tale of Tales (2015).jpg

Titel: Il racconto dei racconti

År: 2015

Genre:  Fantasy, Skräck, Romantik

Längd: 125 min

Regissör: Matteo Garrone

Skådespelare:   Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones

imdb_46x226.5/10

Salma Hayek spelar Drottningen av Longtrellis som till varje pris vill ha ett barn och hennes make, spelad av John C Reilly, är beredd att göra vad som helst för att uppfylla hennes önskan. Vincent Cassel gestaltar den liderlige Kungen av Strongcliff som blir besatt av två hemlighetsfulla systrar och Toby Jones, i rollen som Kungen av Highhills, föder upp en monstruös loppa vilket får förödande konsekvenser för hans dotter. Det storslagna fantasyäventyret Tale of tales är baserat på medeltida sagor med drag av Game of Thrones men utspelar sig i ett eget vidunderligt universum.

READ ALSO:  The Super Mario Bros. Movie (2022) - Official Trailer

SÅ MYCKET FÖR SÅ LITE

Det har inte blivit en förekommen företeelse men det händer. Efter den  filmen var det en sådan känsla. En sådan obehaglig känsla att man fattar  aldrig vad det var man gick och såg. Det är inte det största skräpet av från filmkonstens glamourösa och brutala värld. Men är den sevärd? Det är den inte.

Den annonseras som att det ska ha drag av Game of Thrones vilket den är långt ifrån. Efter ha sett flera säsonger av den tidigare nämnda serien och har all fakta bakom, så nej, den är inte varken lika underhållande, spännande eller dramatisk som en av världens populäraste serier.

READ ALSO:  Transformers: Rise of the Beasts (2023) - Official Trailer

Det var nästan skamligt att se några av sina omtyckta  skådisar ta plats i en sådan absurd och surrealistisk verklighet. Effekterna där det ska likna ett havsmonster, ett troll eller en stor loppa är billigt utformat och föga trovärdigt. Tänk om det fanns något i filmvärlden som dessa skådisar kunde arbeta istället för att ta sig an den här underliga berättelsen.  Och den uppdelad på tre berättelser som på något sätt anknyter dessa till en och samma plats i slutet trots att ingen av karaktärerna känner vid varandra.

Det kanske fungera i Italien eller andra ställen men hos mig? Nej, tyvärr det gör den verkligen inte.

READ ALSO:  Indiana Jones And The Dial Of Destiny - Official Trailer

Slösa dyrbar tid med huvudvärk som resultat om du vill se den här.

Betyg 1 av 5

Betyg 1 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: