Hunger Games P2

Titel: The Hunger Games: Mockingjay Part 2

År: 2015

Genre:  Äventyr, Sci-Fi

Längd: 137 min

Regissör: Francis Lawrence

Skådespelare:  Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

imdb_46x22 7.3/10


Hunger Games: Mockingjay del 2 är den uppmärksammade fortsättningen och den avslutande filmen baserad på Suzanne Collins succéromaner.

BITTERLJUVT OCH EFFEKTFULLT

Franchiser är som filmvärldens varianter på TV-världens säsonger eller serier. Insikten om att man kommer aldrig kliva in i en fiktiv värld igen som den man nyligen har sett, är förundransvärd besynnerligt och det gör mig bedrövad, mållöst bedrövad. Inte för att jag har fastnat och uttalat mig som ett fan av filmserien så är det ändå lite sorgligt att det är över och de skrikiga tonårsflickorna kommer hitta någonting annat att sukta över. Det är alltså andra delen av tredje filmen, men den räknas ändå som den fjärde filmen.

READ ALSO:  Good Omens (2019-): Season 2 - Official Trailer

På något sätt gillar jag storyn, även om den var alldeles för förutsägbar och kliché som den kunde bara bli. Man förstår rätt snabbt i en sådana filmer vilken typ av berättelse som kommer att komma och de har följt konceptet rätt bra. Hunger Games-konceptet återspeglas tydligt i de tre av fyra filmerna. Och efter katastrofen som tredje filmen bidrog med så har regissören återtagit serien tillbaka till sin nivå igen även om de två första var de som gav bästa resultat.

Tagit från Harry Potter-filmerna så är det här andra filmen av två som avslutar en filmserie, precis som divergent-serien och Maze Runner. I Harry Potter var det rättfärdigat att dela upp de två sista filmerna, även om det var för att tjäna väldigt många kronor på de sista. I den här serien – nej. Det ska vara så dramatiskt i sådana här filmer att de blir inte trovärdigt som man behöver upplevas. Filmskaparna kunde har förlängt en tredje film och tagit det bästa från de båda filmerna och gjort en längre avslutningsdel, för det blev några gånger långdraget och tråkigt emellanåt. Men den är inte lika välgjord som Harry Potter och kommer nog aldrig komma ens i närheten men slår Divergent-serien stort.

READ ALSO:  Jack Ryan (2018-2023): Season 4 - Official Trailer

Det är med splittrad syn jag försöker underfund med den här filmen. Vad som hände och att det är sista filmen. Det är en av Jennifer Lawrence och Francis Lawrence bättre filmer och det var trevligt att kliva in i den här mörka världen men nu är det dags att gå vidare.

VILL man se den i IMAX 3D så tillför det inte så där väldigt mycket, det är mest känslan att sitta i en sådan salong, som är det bästa av den upplevelsen. Det märks även tydligt i epilogen att det inte är toppkvalité varje gång samt att 3D försvinner ibland.

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: