movies 2015

Bioåret för 2015 har verkligen varit dramatiskt dålig och det finns filmer som man undrar – varför? Hur kunde den ens ske? Redan nu vill jag bara poängtera filmer som beräknas som blockbuster eller superhjälte-filmer, uppföljare eller filmer med en viss status. Det här handlar alltså om filmer där produktionsbolagen har stort förtroende för och där deras fan-base ökar hela tiden.

Runt slutet av 2014, tog jag upp 25 topplista-filmer som skulle komma 2015/2016, och det har inte varit ett imponerande år. Här är några av de filmer som kom ut i år:

Ant-Man

Kändes alldeles för plojig och riktar in sig till en yngre målgrupp eller uppriktiga långvariga fans som har läst boken. Det var faktiskt svårt att se Paul Rudd aka Mike Hannigan, som en seriös och allvarlig skådis och den här gången var det i trikåer i actionkomisk laddad superhjälte- film i miniatyr.

Avengers: Age of Ultron

Stora förhoppningar som tinades snabbt bort och fick förra Avengers-filmen att likna ett mästerverk i jämförelse. Dock väldigt bra underhållning.

READ ALSO:  Friedman Set To Scribe Marvel’s Fantastic Four

Fast & Furious 7

Den uppfyllde förväntningarna och sorgen över att det är sista Paul Walker filmen sitter kvar.

Hunger Games: Mockingjay Part 2

 Den mest actionladdade filmen i serien och tempot gjorde att den fortfarande intressant, även om den här filmserien inte har vart en personlig favorit. IMAX-delen tillförde extra känsla men epilogen var onödig.

Jupiter Ascending

Har inte haft intresse att bry om den här filmen.

Jurassic World

En av årets största succér, där filmen inte hade någonting med saken att göra. Den var sämre än Jurassic Park III och en skam för den serien. Den tillförde ingen spänning eller någonting överhuvudtaget och en onödig film för sin helhet.

Mad Max: Fury Road

Välgjord film som tack vare sitt höga tempo, sin handling, klippning och praktiska effekter har sopat mattan med de andra storfilmerna, blivit en personlig favorit och är nog en av årets bästa filmer.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Episode 1

Minions

Prequel till Dumma Mig-filmerna, som inte imponerar eller gör en besviken. Det finns roliga stunder och kan ibland känna lite malplacerad.

Star Wars: Episode VII

Årets mest efterlängtade film och kanske en film som kommer att förändra hela Star Wars- Sagan för all framtid. 32 år sedan senaste filmen i kronologisk ordning och tio år sedan i produktionen ordning. Har stora förhoppningar, även om J.J Abrams kan göra en besviken men originalskådespelarna har en roll och den har redan slagit rekord än så länge så det är bara att hoppas att den överraskar som den gjorde redan från filmseriens början.

Ted 2

Övermäktig och uttjatade komedi där det går lätt till överdrift men där det finns roliga och minnesvärda scener.

Terminator: Genisys

En av de förväntade misslyckade projekten även om det här var en start på en ny serie så känns den inte tillräckligt väl utförd för att nå till en större massa.

READ ALSO:  Chimp Empire (2023) - Official Trailer

The Fantastic Four

Kanske en av årets mest största besvikelse och den man inte hade så stora förhoppningar på.


 

Några filmer som har varit imponerade bra är: Everest, the Walk och Spionernas bro och Spectre   Några intressanta filmer som kommer att komma nära jul är The Hateful Eight och The Revenant.

Länk till Topplistan

 

 

 

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: