The Hateful Eight (2015)

Hateful Eight

Titel: The Hateful Eight

År: 2015

Genre: Drama, Thriller, Western

Längd: 167 min

Regissör: Quentin Tarantino

Skådespelare: Michael Madsen, Samuel L. Jackson, Kurt Russell

imdb_46x22 8,3/10

 John “The Hangman” Ruth transporterar Daisy Domergue genom ett vintrigt Wyoming mot staden Red Rock där hon ska ställas inför rätta och troligen hängas. Längst med vägen plockar han upp två främlingar, och tillsammans fortsätter den brokiga skaran sin resa. Men när en kraftig snöstorm sveper in över slätterna, tvingas de fyra ta skydd i en raststuga uppe i bergen. Väl där möts de inte av ägarna, utan av fyra okända ansikten.

  KLENT FÖRSÖK TILL UNDERHÅLLNING

Åtta hänsynslösa och fientliga individer fångade av naturens krafter i en stuga där de inte kan undkomma varandra. Snart står det klart för alla att Daisy är värd sin vikt i guld, närmare 10.000 dollar för den som lyckas föra henne till Red Rock. Intrigerna och sveken ökar drastiskt och de åtta inser att de kanske inte alla kommer att klara sig till Red Rock trots allt… men vem överlever längst?

READ ALSO:  The Last of Us (2023) - Featurette: Episode 3

Tarantino har gjort åtta filmer,  där två är riktiga framgångsrika klassiker och dramturgiska mästerverk. sedan har vi Jackie Brown, Death proof, Kill Bill – Vol 1 & 2 samt Inglorius Bastards och Django Unchained.  Vilket betyder att det är den nionde filmer från regissören. Det verkar mer det baseras på att Kill Bill är en film istället för två. Och det skulle innebära att det här var nionde filmen vilket inte skulle fungera, då han kommer att sluta som regissör efter tio filmer.

Jag vet dock inte om jag vill tycka om hans filmer. Dessa är oftast kontroversiella och provocerande i sitt narrativa sätt. Här försöker han kombinera två av hans bättre filmer – Reservoir Dogs (1992) och Django Unchained (2012). Dock misslyckas han. Sedan första manuset blev läckt har det knappast undgått att han har försökt hålla det här projektet och redan till slutscenen, som man förutspådde lite i anslaget, var det här ett klent försök att underhålla under den extremt långa speltiden och det fyller egentligen ingen  funktion.

READ ALSO:  The Mandalorian (2019-): Season 3 - Official Featurette: Phenomenon

Två skådespelare som faktiskt lyckades med sina roller var Walton Goggins och Tim Roth. De  gör faktiskt den här filmen till vad den är. Fortsättningsvis är den underhållande i början med när dialogen tar över blir det bara en Walk and Talk – film vilket leder till att den i slutändan kändes som en repetition av det man har sett tidigare från denne regissören.

Reservoir Dogs, Pulp Fiction och Kill Bill, kommer ändå vara de bästa han har gjort. Tarantino har revolutionerat filmen på det sätt hur vi ser den. Han är en duktig regissör men ibland via sina mediala kommenterar där han gnäller, gör att man tappar respekten för honom som individ, även om hans personlighet är ingenting att hålla kärt.

READ ALSO:  What's On HBO Max In February 2023

Betyg 2 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: