Concussion (2015)

Concussion_poster

Titel: Concussion

År:  2015

Genre: Biografi, Drama, Sport

Längd: 123 min

Regissör: Peter Landesman

Skådespelare: Will Smith, Alec Baldwin, Albert Brooks

imdb_46x22 7,1/10

Amerikanska fotbollsspelare drabbas ofta av ett flertal hjärnskakningar under sin karriär, vilket bidrar till allvarliga hälsoproblem – något som ledningen för amerikanska fotbollsförbundet försöker att tysta ner. Dr. Bennet Omalu är läkaren som försöker uppmärksamma idrottsvärlden på problemet.

VÄLDIGT BRA, MEN KUNDE BLIVIT NÅGOT MYCKET BÄTTRE

Ännu en gång har Hollywood kastat ut en ”Baserad på sann historia”-film. Denna gång har de regissören Peter Landesman vid spakarna och Will Smith som huvudperson. Om man ska gå direkt på regin i filmen, så tyckte jag att den var väldigt bra. Peter Landesman har jobbat inom journalistik, och täckt de flesta kontroversiella konflikterna i världen. Han vet hur man berättar om kontroversiella konflikter, och enligt mig så finns det ingen som skulle passa bättre som regissör för den här filmen. Filmen var inte fel fri, men jag ser ingen annan som skulle gjort ett bättre jobb. För min smak kändes den lite långtråkig i början och jag hade svårt att uppfatta hur lång tidsperiod filmen utspelade sig. När man kom in i andra akten så var jag fast vid handlingen. Bra handling, kanske lite förutsägbar gällande konflikterna och situationerna, men den var fortfarande underhållande.

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

Gällande skådespeleriet, så gjorde alla skådespelare ett bra jobb ifrån sig. Jag hade lite svårt att se Will Smith som en doktor, även jag har sett honom i doktorroll i flera andra filmer. Det var någonting som inte kändes rätt. Han kändes för ”väl tränad” och ”i form”, för att spela en karaktär som dedikerade så mycket tid, pengar och kraft på de projektet. Will gjorde väldigt bra ifrån sig i den här filmen, och jag skulle nog säga att det är ett av hans bästa arbeten (skådespelerimässigt).

Filmens foto-arbete, var exceptionell och i klass med de typiska filmerna man ser på biografen. Om man skulle sammanfatta så var det en helt okej film. Den levererar inte tillräckligt mycket för att vara prisvärd, men jag skulle den är en av de bästa ”allmänna filmerna”. Man känner igen när en film inte är unik och inte sticker ut. Handlingen kan vara unik, men arbetet för att berätta berättelsen håller samma struktur som vilken produktion som helst. Denna film för mig, faller in på allmänna-kategorin och jag tror inte att den kommer bli speciellt ihågkommen, men det är en av de bästa allmänna filmerna jag någonsin har sett. Hade de utvecklat den mer och tämjt, så hade den nog fallit in i Oscars-kategorin.

READ ALSO:  Shazam! Fury Of The Gods (2023) - Official Trailer #2

Den må nog inte vara ”årets film”, men jag rekommenderar stort att se den, på bio och/eller DVD.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: