Black Mass (2015)

img_4741
 Titel: Black Mass

År: 2015

Genre: Biografi, drama,kriminalare

Längd: 122 min

Regissör: Scott Cooper

Skådespelare: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon

imdb_46x227.1/10

Den irländska gangstern James ”Whitey” Bulger levde och verkade i Boston på 1970-talet. Han övertalas då av FBI-agenten John Connolly att samarbeta med FBI för att få den italienska maffian på fall. En sann historia om en ohelig allians som spårade ur och ledde till att Whitey blev en av de mäktigaste och mest hänsynslösa gangstrarna i Boston genom tiderna.

LIVLÖST FRÅN BÖRJAN TILL SLUT

Första trailer fick mig att vilja se den här filmen, den tilltalade mig på ett helt annat sätt än vad jag trodde att den skulle göra.  Ordagrant misslyckades den här filmen med det. Det finns inget större känslomässigt engagemang som verkligen driver handlingen eller engagerar mig som tittare.

Johnny Depp har även uttalat hur nöjd han är med den här filmen och jag får inte den känslan. Han visserligen en riktigt duktig skådis och han vet vad han gör men det här är enligt min smak inte en av hans bästa insatser. I och med att han mumlar större delen av filmen och att man blir distraherade av hans konstiga ögon, känns den bara brutal och hänsynslös men mest bara på ytan. Här kunde de faktiskt ha tillfört så mycket mer och gett mer kraft i berättelsen, för duktiga och etablerade skådespelare har dem. Johnny Depp joinar bland annat Joel Edgerton, Dakota Johnson, Kevin Bacon och Benedict Cumberbatch där deras roller är mest för att hålla Depps karaktär i styr och att han inte göra idiotiska saker.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Official Clip

Att det är över 250 stycken Fuck i den här filmen är för mig en gåta, hur de kan ha så många svordomar oc så onödigt våld som inte tillför handlingen i  de större graderna, lär jag aldrig få ta del av. Det har dock varit mycket snack om den här filmen och att Johnny Depp kan se det här som en comeback men från min sida så är det mer ett misslyckande. En bekräftelse på hans neråtgående karriär och det bevisar han i den här filmen.

Han är briljant, ja, men sedan är det ingenting mer. Det finns inget djup eller något som lockar till en omtitt. Vilket är väldigt synd för jag om dessa skådespelare och på papper är det en utmärkt story att göra en kriminalfilm på men om det inte finns någonting annat än skådespeleriet så funkar den inte i större omfattning.

READ ALSO:  Vikings: Valhalla (2022-): Season 2 - Official Teaser Trailer

Jag ville tycka om den här filmen, och den har blivit jämfört med Maffiabröder och Scarface. Vilket känns som en överdriven jämförelse. De två nämnda är rena mästerverk i jämförelse med denna provoccerande film där de inte gör någonting i filmen förutom att svära, skada eller döda folk på det mest obehagligaste sättet.

På papperet känns det som en film som kunde ha gått långt, det finns ett erfaret team bakom vilket i stora drag förvånar mig för sådan här välbetalda skådespelare klarar av det bättre än vad deras insatser vilket känns både livlöst från början och slut.

Jag tycker dock inte att det är värt energi att lägga på den här filmen då det finns ingenting förutom våldet och svordomar samt den hetsiga musiken.Betyg 2 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: