Daddy’s Home (2015)

Daddy's Home (2015)

Titel: Daddy’s Home

År: 2015

Genre: Komedi

Längd: 96 min

Regissör: Sean Anders

Skådespelare: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini

imdb_46x226.5/10


En killes före detta fru gifter sig med hans totala motsats – en betydligt stelare och mer hämmad man. Killen nästlar sig in i exfruns liv och vänder upp och ner på tillvaron för alla inblandade.

ÖVERDRIVEN UNDERHÅLLNING

Jag har svårt att ta till mig den här historien på ett positivt sätt och jag kan verkligen inte relatera till karaktärerna. Jag tycker visserligen om Will och Mark men jag tycker att det känns så krystat och forcerat att den inte blir naturlig.  Det måste finnas någon slags brist på idéer även om jag tycker om duon. Det är så överdrivet, klyschigt och väldigt fejkad filmen rakt igenom. Det känns som att skådespelarna verkligen går runt på nålar och har tagit kokain mellan inspelningarna.

READ ALSO:  Ant-Man And The Wasp: Quantumania (2023) - Official Featurette: Enter the Quantum Realm

Trots att dessa komiker försöker göra sitt bästa med att vara roliga och vara underhållande kan man lätt förbi se det och faktiskt glömma den här filmen i och med den inte ger någonting. Den är väldigt överdriven och inte realistiskt på ett tilltalande sätt. Skådisarna försöker desperat rädda filmen men det är inte ett digert försök. De försöker inte ens göra den balanserad eller gedigen.

Mark Wahlberg och Will Ferrell räddade filmen i The Other Guys (2010)  och i den här filmen känns det verkligen inte som att de försöker. De har samma agerande hela vägen ut och deras konflikt känns bara platt och tråkig och förgyller inte filmen på det sätt som den kunde ha gjort. Konceptet av att en styvpappa och en biologisk far som bråkar är säkert någonting som är vanligt och det är väld det som de försöker förmedla i den här filmen och i så fall via komedi.

READ ALSO:  Cocaine Bear (2023) - Official Featurette #1

Det var planerat att Will Ferrell och Ed Holms skulle vara med i filmen och då skulle Will ta Marks plats och Helms skulle ta Ferrells plats. Hur den filmen skulle te sig kan man fundera över. Men varför dessa skådisar tackar jag till en sådan här film är bortom sådan mina gränser och det borde finnas en förklaring. Den har sina ögonblick då de verkligen lyckas att fånga till skratt men det blir till slut bara ett misslyckande.

Filmen blir alldeles för onödigt överdriven i sitt sammanhang och när de verkligen försöker att vara seriösa med att pådriva underhållande scener blir det ett fatalt platt fall. Här skulle de faktiskt kunna vara både seriös och roliga men de överdriver i sitt agerande och deras dialog känns inte ens trovärdig. De blir inte roligt då. Filmens dialogscener fyller en med avsmak och det känns inte professionellt skrivet. Här kunde man ha förankra det man ville berätta och göra det tydligare. Att man kan göra det på ett snyggare och mer tilltalande är en viktig faktor här och skulle nog skapa ett helt annat perspektiv gentemot sådan här typer av filmer.

READ ALSO:  The Super Mario Bros. Movie (2023) - Official Smash Teaser Trailer

Den här är ingen biofilm utan en film som man kan hyra hem eller köpa då den skulle passa utmärkt till bakfylla då den inte skapar ett vettigt budskap. Man bör inte slösa pengar på den här filmen och gå på bio, det är inte värt den tiden och är man illa tvungen att se den kan man faktiskt vänta tills den finns som hyrfilm.

Etablerade individuella skådespelare men usel manus och regi.

Don`t copy text!
%d bloggers like this: