making-a-murderer.jpg

Titel: Making a Murderer

År:  2015-

Genre: Dokumentär

Längd: 60 min x 10 avsnitt

Skapare: Laura Ricciardi, Moira Demos

Skådespelare: Steve Avery

  imdb_46x22 9,3/10

Serien är filmad över en tioårsperiod och följer Steven Avery som blir frikänd från brott med hjälp av DNA, men samtidigt som korruption inom den lokala polisen börjar komma upp till ytan så blir Avery huvudmisstänkt för ett nytt otäckt brott.

SKRÄMMANDE BRA

Making a Murder, är en av Netflix nyaste tillskott. I deras stora uppdrag att sätta egna producerade shower och filmer på deras platform, så har det valt att berätta berättelsen om Stephen Avery. En man som 1985 blev dömd till fängelse för en våldtäkt som han inte gjorde. Han satt 18 år innan han blev frisläppt genom DNA-test. Han skulle sen stämma polisen i staden, för de skötte inte utredning på rätt sätt och strunt i viktiga detaljer. Men innan stämningen kom någon vart, blev han plötsligt huvudmisstänkt i mord. Denna dokumentär-serie får man följa Stephen Averys liv, speciellt när de kommer till hans problem med polisen.

READ ALSO:  FUBAR (2023)

Många har stor trohet för polisen, och har det väldigt svårt att se att det finns folk i rättssystemet som skulle utnyttja denna tilltro. Skaparna av serien visar att det kan finnas onda människor i rättssystemet. De tar upp detaljer i båda utredningarna om Stephen Avery, som öppnar misstankar om korruption inom polisen. Jag älskar sådana produktioner som visar att det kan finnas ”onda” människor i vilken bransch som helst. Det är tråkigt att det finns sådana människor och det sker sådana här hemska saker, men det är bra att någon tar upp det. Serien tar upp viktiga punkter inom utredningarna som allmänheten inte kunde fått reda på om det inte var för serien, och sätta den på en så populär platform som Netflix, är ett genidrag för att sätta ljus på berättelsen. Vi får möta nära och kära till Stephen Avery, hans advokater, utredare, poliser etc. Vi får bland annat se inspelningar från förhör, som sköttes under utredningarna.

READ ALSO:  What's On Netflix In June 2023

Jag älskar struktur på varje avsnitt, och hur de berättar historian. De har med alla synpunkter. Den har fått kritik att enbart att visa en ”sida” av berättelsen, men enligt mig så presenterar serien enbart fakta och information. Den låter tittarna att avgöra om man tycker Avery är oskyldig eller inte, och nu verkar det som de flesta av tittarna tycker att Avery borde bli fri.

Enligt mig, betyder det att det är något fel med rättsväsendet i USA, och man borde kolla in igen på Avery-fallet. Man borde säkert kolla in igen på liknande fall, och vara mer öppna för allmänheten om deras utredningar. Det ger allmänheten att chans att väga in på fallet, och kanske ger synpunkter som polisen inte kanske tänkt på. Det finns mycket att prata om gällande den här serien. Den är kanske inte för alla, för den kan bli långtråkig om man inte är en person som gillar dokumentärer. Det är många scener, där de sitter i rättssalen och bara argumenterar. Det verkar som skaparna har följt fallet länge, och de kände att hans berättelse var i alla fall värd att berättas. Man slukas väldigt lätt in och jag hade svårt att inte titta på nästa avsnitt. Gillar du dokumentärer, är detta ett självklart val.

READ ALSO:  Bird Box Barcelona (2023) - Official Trailer #1

Om man skulle vilja läsa om Avery-fallet, så finns det information här:

https://en.wikipedia.org/wiki/Making_a_Murderer

För de som inte har Netflix, så finns första avsnittet här:

 https://www.youtube.com/watch?v=34M2zdLc-2U

Betyg 5 av 5

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: