Snobben: The Peanuts Movie (2015)

medium_c59713cdf0c52d94e8bde7295fc7c02d-snobben

Titel: Snobben: The Peanuts Movie (2015)

År:  2015

Genre: Animation, Äventyr, Komedi

Längd: 88 min

Regissör: Steve Martino

Skådespelare: Eng. Noah Schnapp, Bill Melendez, Hadley Belle Miller

  imdb_46x22 7,4/10

Karl, världens mest älskade husse, inleder ett episkt och heroiskt uppdrag medan hans bästa vän, Snobben, fortsätter sin kamp mot sin ärkefiende Röde baronen.

                                    VACKERT OCH UNDERBART GJORD

Vi har sett Snobben och hans gäng lite överallt, tidningar, leksaker, kortfilmer och TV-specialer. Regissören Steve Martino och hans team kom på att förnya sättet att se Snobben, de gav honom en animerad film. Gällande strukturen för berättelsen, så var det väldigt bra uppbyggt för att vara en film som är ämnad för yngre tonåringar och barn. Karaktärerna är de samma som de var i TV-special, speciellt Karl (Charlie Brown). Han har fortfarande samma otur och problem att ”passa in”. I den här filmen får man följa Karl när han försöker samla modet att prata med den ”lilla rödhåriga flickan”. Han är väldigt kär i den nya flickan som har flyttat in i området, så det är väldigt svårt för honom att ens vara nära henne utan få panik. Snobben kör sitt egna race som vanligt, medan Karl försöker lösa sina kärleksproblem så bestämmer sig Snobben att skriva en roman. Han kopplar mycket av vad som händer Karl, till hans berättelse. Det är mycket kamp i hans berättelse, då kärlek och en hämnd på en viss röd baron, står på spel.

READ ALSO:  Invincible (2021-): Season 2 - Official Teaser Trailer

Filmen är som sagt mer ämnad för den yngre generationen, men man slukas in ordentligt tack vare handlingen. Det var genidrag att ha med Snobben actionfyllda äventyrsroman, då det livade upp filmen. Om man inte är ett fan av Snobben-produktioner, då skulle detta vara svårt att sitta igenom om man bara fick följa Karl hela filmen ut. Att ha Snobbens berättelse vid sidan av huvudhandling gör att publiken blir mer indragen och bryr sig mer om filmen generellt. Som sagt är den ämnade mer dem yngre, så man ska nog inte gå in på detalj om handlingen, men jag skulle säga om man har mer öppen smak av film så passar den här för alla åldrar.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 1

Animationen var helt magnifik och underbar. Misstro inte, det är inga animationer som James Camerons Avatar, men väldigt passande för texturen karaktärerna hade när de var bara serier. Att ”modifiera” Snobben genom att göra filmen med dagens moderna teknologi var chansning skulle jag säga. Att göra något mer realistiskt, som är ämnad att se tecknat ut, är väldigt svårt att göra skulle jag säga. Det fanns stora chanser att det skulle gå väldigt åt pipan, men det lyckades tyckte jag. Deras verk är en perfekt harmoni emellan realism och tecknat. Man får en glimts av realistiska karaktärsdrag, samtidigt som karaktärerna ser ut som de brukade göra i TV-specialerna.

READ ALSO:  Scream VI (2023) - Official Trailer

Gällande röstskådespeleriet finns det inte mycket att säga, gällande de svenska rösterna i alla fall. Det är en barnfilm och rösterna passande till karaktärerna. Rösten kändes faktiskt identiska med de gamla TV-specialerna. Allt som allt, var det en toppen film. Även om den är ämnade för yngre så har skaparna gjort en film, som jag skulle säga passar alla. Den har bra regi, bra manus, bra animation och är en väldigt bra slutprodukt. Som jag har nämnt, så länge man har en öppen filmsmak så passar den vilken ålder som helst. Rekommenderar stort, speciellt om man ska ha en biokväll med familjen.

Betyg 5 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: