spy 2015

Titel: Spy

År:  2015

Genre:  Action, Komedi, Kriminalare

Längd: 122 min

Regissör:  Paul Feig

Skådespelare:   Jude Law, Jason Statham, Melissa McCarthy

imdb_46x22 7,1/10

CIA-analytikern Susan Cooper, jobbar i det fördolda på kontoret fjärran från det glamorösa fältarbetet. Men när hennes partner försvinner spårlöst och en annan toppagent hamnar i svårigheter så erbjuder hon sig att jobba undercover och infiltrerar en grupp vapensmugglare.

ONÖDIG OCH ÖVERDRIVEN

Paul Feig kör samma struktur i sina filmer, med samma skådisar och ungefär samma komedi rakt igenom. Han är regissören som ligger bakom The Heat, Bridesmaids, Spy,  Han återvänder samma komedi i olika filmer och han lyckas inte alltid. Spy tillför ingenting, det finns inget underliggande budskap som borde på något sätt tilltala publiken metaforiskt sätt eller ett tydligare sätt. Det här kan beräknas som en parodi på den klassiska James Bond filmerna. Den känns överdriven och onödigt.

READ ALSO:  Burden of Proof (2023) - Official Trailer #1

På ett sätt är Feig’s metod bra, att han framställer kvinnor i ett annat ljus än vad de brukar stå i. Han sätter kvinnorna i rampljuset och han återanvänder alltid Melissa McCarthy, som ännu inte lärt sig att skådespela på ett tilltalande sätt. Den här filmen ska försöka ha en sorts komedi som tilltalar vuxna och kunna ha en hög igenkänningsfaktor, men det finns en står avsaknad av sådant i den här filmen. Jude Law och Jason Statham driver knappast filmen framåt och det blir bara långtråkigt i längden då den ständigt försöker komma upp med nya skämt.

Dessutom är Paul en av personerna som ligger bakom den kommande Ghostbuster med premiär under sommaren och det hade räckt med de två första. Och det är väl det som Pauls problem faktiskt är, han försöker ha nyanserande idéer men det funkar inte i längden. Det är väl kul att kvinnliga komiker får stå rampljuset för en gångs skull men dock försöker alldeles för mycket.

READ ALSO:  FUBAR (2023)

Tonen i den här filmen får karaktärerna att framställas som naiva och korkade och med en förutsägbar story, lyckades nå ut till den publik som tycker om det. Men det finns ingenting i den här filmen som få en att fastna under en längre period. Det finns så många onödiga scener och repliker som aldrig är nödvändig specifikt för den här filmen. Melissa McCarthy har på senare tid framstått som en överskattad komiker som inte kan tas seriöst och det blir aldrig en positiv grej i längden.

Här hade man kunnat få bättre skådisar att framstå dumma och naiva men här har de däremot baserad huvudkaraktären på Melissa och det framstår tydligt allt hur längre in i filmen man kommer.  Filmen i sig känns onödig och det är nästan sorgligt att skådespelare som Jude Law tar sig an ett sådant som det här med tanke på hur etablerade skådespelare han är.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Episode 10

Jackie Chan gjorde en liknande film med en misslyckad karaktär som blev agent och den filmen i sig är inte heller populär, det kan också bero på att “Agent” ämnet är rätt uttjatad och väl utnyttjad år efter år. Det blir aldrig någonting nytt i den här typen av genren.

Betyg 1 av 5
Betyg 1 av 5
If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: