Steve Jobs (2015)

steve-jobs-movie-poster-800px-800x1259

Titel: Steve Jobs

År:  2015

Genre: Biografi, Drama

Längd: 122 min

Regissör: Danny Boyle

Skådespelare: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen

imdb_46x22 7,5/10

En man förkroppsligar den digitala revolutionen mer än någon annan. Han hade en vision om en tid då tillgången till information skulle bli var mans egendom. Han var en inspiratör, men stod inte oemotsagd. Efter att ha fått sparken från sin egen skapelse gjorde han en bejublad återkomst och vände ett dödsdömt företag till en föregångare inom design och funktion. Men framgången hade sitt pris. För entreprenören fanns alltid en lösning. För maken, fadern, vännen och affärspartnern Steve Jobs var verkligheten en annan. Steve Jobs berättar om en ikon betraktad från den grupp människor som stod honom närmast.

DEN LYCKAS MER ÄN FÖRRA FILMEN, MEN DET FINNS FORTFARANDE FEL

Detta skulle jag säga är Hollywoods andra försök att berätta Apple grundaren Steve Jobs berättelse. Den förra filmen hette ”Jobs” och kom 2013, med Ashton Kutcher som Steve Jobs. Den hade flera fel, såsom inget vidare bra skådespeleri från Kutcher. Den här nya filmen, har Michael Fassbender som huvudperson. Det är ett utmärkt val när det gäller skådespeleri. Han är en väldigt bra skådespelare, och hans skådespeleri är det inga problem med i den här filmen. Mitt enda problem med honom, är att han ser inte ut som Steve Jobs. Jag tänker inte mig Steve Jobs, när jag ser honom. Jag tänker mer Michael Fassbender, med familje- och affärsproblem.

READ ALSO:  Ant-Man And The Wasp: Quantumania (2023) - Official Featurette: Enter the Quantum Realm

 Även om jag inte gillade Kutcher som Steve Jobs, så såg han iallafall ut som honom. Man kan söka runt på gamla bilder av Steve Jobs, och se att han och Kutcher är identiska. Att man föreställer karaktären man spelar, är en av de faktorerna som ger realism. Fassbender började se mer lik Jobs i slutet, men då var de redan försent att sälja in honom. Gällande skådespeleriet i allmänhet, var de väldigt talangfulla skådespelare i filmen. Det är förståeligt att Kate Winslet och Michael Fassbender är Oscarsnominerade för den här filmen.

Handlingen kändes väldigt svår att hänga med i. Den hoppade väldigt mycket i tid, och struntade i vissa detaljer av Steve Jobs liv. För mig, som har läst på mycket om den riktiga Steve Jobs så ville jag ha mer detaljer, och se mer historiska event ur hans liv, såsom när han startade ”Next”. Den var lite långtråkig i början, men blev lite mer intressant efter andra halvan.  Den hade typiska drama känslan och jag känner att de som gillar dramafilmer skulle nog gilla den.

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

I helhet var det en rätt okej film. Den började inte bra, med Fassbender som inte liknar Steve Jobs och en handling som var ganska långtråkig, för min smak. Handlingen var också rätt krånglig, men det gav också realism till filmen. Jobs var en rätt krånglig person i verkligheten, man kan se det på hans personliga relationer till folket runt om honom. Han var lite som teknologin han försökte utveckla. Han var en man med ett mål, och han gjorde allt i sin väg för att nå det. Det hade de sina uppoffringar också. Den här filmen sätter hans personlighet på spiken, och ger oss en insikt i hans liv. Bra skådespeleri, medelmåttig regi och handlingen kunde utvecklats mer.  Skådespelarnas arbete kommer bli ihågkomna, men inte filmen själv.

READ ALSO:  Black Panther: Wakanda Forever (2022) - Official Featurette: Underwater scenes

Gillar man drama kan den nog funka, men jag rekommenderar då att se den på DVD.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: