661_posterTitel: The Big Short

År:  2015

Genre:  Drama

Längd: 130 min

Regissör: Adam McKay

Skådespelare:   Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling

imdb_46x22 8.0/10

När fyra outsiders förutspår det storbankerna, medierna och regeringen vägrat tro på, världsekonomins kollaps, får de en idé: THE BIG SHORT. En vågad investering leder dem till det moderna bankväsendets allra mörkaste hörn. Där måste de ifrågasätta allt och alla. Filmen är baserad på den sanna historien och bästsäljande boken av Michael Lewis (The Blind Side, Moneyball) och är regisserad av Adam Mckay (Anchorman, Step Brothers). I huvudrollerna ser vi Christian Bale, Steve Carrell, Ryan Gosling och Brad Pitt.

THE FOUR WOLFS OF WALL STREET

Jävlar! Vilken jävla härlig film. Efter att ha fått biljetterna och väntat på den här filmen i ett par månad nu så har jag äntligen fått se den. Den var ingen jag längtade till men efter att bloggen har haft en tävling känns det underbart att se vad den här filmen verkligen handlade om. Noga konstruerat så handlar det om finanslektioner, nakna bröst och cameos från olika kändisar. Det är i stort sett vad man kan få ut av vad den här filmen handlar om. Filmen är baserad på vad som hände innan den stora finanskrisen 2008 och här följer man fyra karaktärer som försöker övertala resten av den globala världen att ekonomin kommer att kollapsa och det kommer att vara rejält.

READ ALSO:  Narvik (2023)

I många anseenden så kan man dra paralleller till Scorseses The Wolf of Wall Street där den huvudsakliga handlingen fokuserar mest på hur man säljer aktier och tjänar stora summor pengar på det. I den här filmen skildras det hur de stora bankerna ar försatt resten av världen i en enorm ekonomikris och dessa fyra karaktärer försöker övertala bankjätterna att det här kommer att inträffa. Det här kommer att ske.k

Regin påminde rätt mycket om Family Guy, mest för hur dessa orelaterade klippen dyker upp ständigt i bild och har egentligen ingenting med filmen att göra. I en scen förklarar Margot Robbie i ett bubbelbad, naken och med ett champagneglas i handen.  Det är bättre klipp än vad som visas i den tidigare nämnda animerade serien. Men fotot är väldigt absurt i den här filmen, det är ständigt en rörlig kamera. Jag vet dock inte om det är planerat eller om det är ett idiotiskt misstag. Det blir ibland väldigt suddiga bilder och det framhäver en känsla av amatörmässigt utfört arbete, vilket är synd för jag tyckte verkligen om den här filmen.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4

Det lär knappast vara en slump att fyra populära män framträder i varsina berättelselinjer och försöker att hålla upp filmen kvalitetsmässigt på varsitt hål. Här har vi Christian Bale, som har blivit Oscarsnominerad för den här rollen även om jag tycker att Steve Carell gjorde ett bättre jobb. Ryan Gosling framträder som en seriös men komisk karaktär och hans skådespeleri fungerar i den här filmen. Jag misstänker dock att det här är nog den första filmen jag sett där Gosling medverkar. Brad Pitt tar sig an den erfarne bankmannen som inte vill ha någonting med finansvärlden att göra och vill hellre odla gräs och göra grönsaker av urin. Steve Carell imponerar med att göra en seriös insats och inte att flumma runt som han har gjort under sin senaste tid i karriären. Han framställs som en sorgsen karaktär som har förlorat någon nära och gör en rejäl utveckling under filmen. Här finner jag mest att Carell och Gosling gör det bästa jobbet, speciellt när de arbetar tillsammans.

Den minst intressanta berättelselinjen av dessa tre är nog Brad Pitts. Han hjälper ett par yngre män som beter som lynniga ungdomar när de försöker ta an finansmarknaden. Eller så är det för att Finn Wittrock överdriver och gör sin karaktär inte så trovärdig. Här hade jag gärna sett någon annan skådespelare för han misslyckades i AHS: Freaks och Unbroken (2014). Och han lyckas inte fullt ut i den här filmen heller.

READ ALSO:  Jack Ryan (2018-2023): Season 4 - Official Trailer

Den var stundtals väldigt roligt och väldigt deprimerande, specifikt på slutet när deras insikter förverkligades. Ibland känns det som att de slarvade med klippningen då det inte var synkat alla klipp. Musik var kopierat från andra band men den här filmen vinner faktiskt på skådespeleriet och manuset.

betyg 4 av 5

 

 

 

 

 

 

 

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: