ladda ned

Titel: The Conjuring

År:  2013

Genre: Skräck

Längd: 112 min

Regissör: James Wan

Skådespelare: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

imdb_46x22 7,5 /10

Ed och Lorraine Warren, världsberömda utredare av övernaturliga händelser, kallas in för att hjälpa en familj som terroriseras av mörka krafter. I familjens hus mitt ute på landsbygden blir Warrens tvungna att utmana en stark demonisk kraft och blir då indragna i det otäckaste fallet de någonsin skulle komma att råka ut för.

GER ETT NYTT HOPP FÖR MODERNA SKRÄCKFILMER

Detta måste jag säga är en av mina favorit filmer, och det är för den är gjorde på ett så bra sätt. Regissören för den här filmen är James Wan, en veteran inom skräck genren. Han har varit delaktig i många skräckfilmer, såsom SAW-filmserien, då han har varit producent. Jag tycker att han gjorde ett utmärkt jobb med regin i filmen, för han sparar på ”skräck-momenten”. Han skrämmer inte publiken i onödan, som de flesta skräckfilmer gör för tiden. När James Wan slänger in en skräckscen, så hör de ihop till berättelsen, och inte bara slängs i ditt ansikte som skräp. Om han bestämmer sig för att ha med en ”pointless jumpscare”, så är den inte lika överdriven som de andra filmerna som skräcker livet ur publiken I ONÖRDAN.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Preview: Episode 10

Skådespelarna gav ifrån sig ett väldigt passande skådespeleri, speciellt Vera Farmiga och Patrick Wilson som spelar huvudkaraktärerna. De verkar som de gav sitt allt i den här filmen, och de verkligen syns på film. Fler skådespelare borde vara likna indragna i filmen som dem. Man förstod karaktärernas motivation och mål för att kämpa mot de demoner som de möter, väldigt inspirerande faktiskt. Utmärkt jobb från alla skådespelare i filmen, till och med de som hade mindre roller.

Gällande scenografi och manuset, så gick de hand i hand. Jag ser inga fel i manuset som skadade handlingen. Det fanns lite utdragna scener som var förutsägbara, men det är inget större problem med filmen. Jag tycker den är helt ”straight forward” och man sugs in filmen. Scenografin hjälper att sälja den faktorn. Jag älskar den mörka och förvirrande strukturen på de flesta scenerna, de hjälper att sälja handlingen, om de här paret som kämpar mot ”mörka krafter”. Underbart arbete från scenografen John R. Leonetti.

READ ALSO:  The Idol (2023) - Official Trailer

Ett viktigt problem med filmen, är att vissa de trailers för filmen avslöjar de flesta av de viktigaste scenerna. Jag visste när de flesta av skräckscenerna skulle komma och det förstörde spänningen lite. Han som marknadsförde filmen borde fått sparken eller en örfil. Hur som helst tycker jag att det är utmärkt film att se en mörk vinter kväll, men spika fast alla tavlor och för gudskull se ingen trailer.

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Burden of Proof (2023) - Official Trailer #1
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: