black-sails-season-2-poster.jpg

Titel: Black Sails

År:  2014-

Genre: Drama | Äventyr|

Antal Säsonger: 1 | 2 | 3 | 4

Längd: 56 min x Avsnitt

Skapare: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg

Skådespelare: Jessica Parker Kennedy, Toby Stephens, Hannah New

imdb_46x22 8,1 /10

Året är 1715, mitt i piraterans guldålder i Karibiska övärlden. Kapten Flint (Toby Stephens), den värste piraten av dem alla, anlitar den rappkäftade nya besättningsmedlemmen John Silver (Luke Arnold). Hotade från alla håll kämpar de för att rädda New Providence Island – tidens största kriminella tummelplats.

FÖRVÅNANSVÄRT UNDERHÅLLANDE

Säsong 1 & 2

Den här Michael Bay-producerade serien, är just nu en av de bästa serierna jag någonsin har sett. Michael Bay har äntligen lärt sig att han kanske ska vara lite mer i baksätet, när de gäller TV- och filmproduktioner. Den känns lite kliché innan man har börjat kommat in i den, men för mig gick det väldigt fort. Man tror att den ska ha samma struktur som Pirates of the Caribbean-filmerna, men det har den inte. Den fokuserar mycket mer på karaktärernas backstory och inre tankar, än vad Pirates of the Caribbean någonsin gjorde. Man tänker aldrig pirater som människor, de är monster, som bara vill bli rika och göra exakt vad de vill. Vi brukar alltid tänka att piraternas inre tankar och mål, handlar mest om rikedomar och deras kärlek för dem själva. Men i den här serien, möter vi pirater som kämpar mot inre demoner, för frihet, för förståelse och de tar till och med upp sexualitet-frågan.

READ ALSO:  Patel Set To Star In The Key Man

Just nu finns det bara två säsonger ute, men av det jag har att döma av, så är det en underbar handling som tar också upp piraternas mänskliga sida. Gällande regin och scenografin, har de båda varit helt extraordinära. De har hjälpt ordentligt för att sälja berättelsen, speciellt med deras öppna horisonter scener. Man känner den öppna frihet som piraterna har. Jag kunde inte sluta se serien, förens jag hade sett sista avsnittet av säsong två. Skådespelarna gör också extraordinärt jobb. Jag var lite skeptiskt över Luke Arnold, som spelar John Silver. Jag helt enkelt, hade svårt att se honom som en pirat eller ”skurk” i allmänhet. Jag tycker hans inlevelse utvecklats mer och mer, ut med serien. Han kan spela den där klyftiga, själviska, manipulerade piraten. Hans karaktär får mer och mer kontroll över människorna runt om honom, det är en intressant utveckling att observera.

READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Final Trailer

I helhet, är det en underbar serie, som visar enligt mig ett nytt perspektiv på dåtidens pirater. Öns samhälle som handlingen utspelar sig i, fanns på riktigt och det gör serien så mycket mer intressant. Ön hette, under en period på 1700-talet, Republic of Pirates och den styrdes på ett liknande sätt som serien visar. Några av karaktärerna i serien fanns till och med på riktigt, såsom Charles Vane, John Rackham och Anne Bonny. Det sägs att Svartskägg ska komma in i serien. Seriens effekter, är kanske inte den allra bästa, men för mig är det inget störande. Det kan vara lite utdraget med pratet i vissa scener, måste jag erkänna. Black Sails gör i god för sina fel, genom bra handling och grymma fajter.

READ ALSO:  Strays (2023) - Official Fucking Trailer #2

Jag rekommenderar den stort, och jag är väldigt säker att de flesta kan avnjuta den.

betyg 4 av 5

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: