Deadpool (2016)

 

deadpool
Titel: 
Deadpool

År: 2016

Genre:  Action | Sci-Fi | Äventyr |

Längd: 108 min

Regissör: Tim Miller

Skådespelare: Ryan Reynolds, Ed Skrein, Brianna Hildebrand

imdb_46x22 8,8/10

Marvels skruvade anti-hjälte dyker äntligen upp på bio. Den tidigare legosoldaten Wade Wilson får efter en rad experiment helande krafter. Han antar alter-egot Deadpool och med sina nya förmågor och en mörk humor jagar han mannen som nästan förstörde hans liv.

 DEN ÖVERARBETADE IDIOTEN LYCKADES!

Om du förväntar dig en film som ska ha ett djup och ska ha menande karaktärer kan du lika gärna strunta i den här filmen och välja någonting annat, kanske inte något som är barnförbjudet som Deadpool. Det handlar alltså om Wade Wilson (Ryab Reynolds) som får sitt liv förstört i samband med att han får cancer, obotlig sådan. Som avlagd legosoldat befinner han sig mycket på Syster Margret, jobbmässa för lönnmördare. Helt plötsligt får han ett erbjudande om att det finns någon som kan hjälpa honom att bota den fruktansvärda sjukdomen.

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

Det börjar med närbildssekvenser som cirkulerar kring olika delar av en bild, i slowmotion som presenterar de stereotypiska karaktärerna för just en sådan här superhjältefilm. Med en hel del våld, svordomar och komiska skämt så är den faktiskt underhållande. Den tar tittaren bort från verkligheten till Deadpools vrickade värld där han vill bara skära av huvudet på skurkarna. Till skillnad från Matthew Vaughn’s Kick-Ass,  som också var baserad på en serietidning så måste jag säga att den här har ett mer grundläggande djup på en helt annan nivå. Ljudbearbetningen i den här filmen var till en början väldigt tydligt och det var hyfsade snygga effekter.

READ ALSO:  Shazam! Fury Of The Gods (2023) - Official Trailer #2

Har dock inte sett Reynolds tidigare film men han har fungerat som en baksida av Hollywood när det kommer till superhjältefilmer precis som vad Ben Affleck har betytt för Daredevil fans. Ryan är dock ingen superb skådis, en bit ifrån men det finns i hans ironiska mörka humor som gör honom till en rolig karaktär, speciellt när han har på sig dräkten. Större delen av första början har ett dock en lång förklarande flashback som inte känns solklar men det förklarar i stort sett till varför han gör det han gör.

Han gör karaktären till sin egen på ett lyckat sätt. Många gånger snackar han med kameran, talar till publiken på ett välarbetad sätt.  Det är en del av X-Men universumet och det är den åttonde filmen i av den filmserien. Dock så var han mest underlig i Wolverine: Origins  Och efter ha haft ett  helvete att få grönt ljus till att starta den här produktionen så verkar de har lyckats. Den bryter mot normerna för den typiska superhjältefilmen även om bakgrundsberättelsen är svagt gestaltat. Ryan Reynolds gör en utmärkt insats.

READ ALSO:  Invincible (2021-): Season 2 - Official Teaser Trailer

Dessutom är den till att underhålla och inte ha så mycket djup i sig, karaktären utvecklas inte  i större grad. Den har samma mörka humor filmen igenom. En uppföljare till den här filmen är redan igång och precis som författarna så återvänder även regissören Miller till uppföljaren.

Precis som Deadpool sade:

“Det är den ultimata kärlekshistorien”

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: