ladda ned (1)

Titel: Fed Up

År: 2014

Genre: Dokumentär

Längd: 92 min

Regissör: Stephanie Soechtig

Medverkande: Michele Simon, Bill Clinton, Katie Couric

imdb_46x22 7,7/10

Fed Up är en film som går emot alla föreställningar om allt som vi trodde att vi visste om mat och hur man går ner i vikt.

ÖPPNAR ÖGON

Hälsa är ju en av de viktigaste sakerna i världen, gällande människan. Det är viktigt att hålla sig hälsosam och aktiv. Detta är en av de bästa dokumentärerna jag någonsin sett. Jag älskar dokumentärer som säger emot samhället, och lägger upp realistiska argument. Den här dokumentären tar upp den viktiga kampen mot fetma och övervikt. Hur de har byggt upp dokumentären berättelsemässigt, är helt genialiskt. De tar upp fakta, video, intervjuer med högt uppsatta människor inom ämnet, och man får också följa barn och tonåring som brottas med övervikt. Man får se ämnet från flera olika vinklar.

READ ALSO:  Strays (2023) - Official Fucking Trailer #2

Stephanie Soechtig var en utmärkt regissör för projektet. Hon har inte allt för många stora projekt bakom sig, speciellt inte när den här dokumentären spelades in, men hon levererade till hundra procent. Jag längtar till hennes framtida projekt. Tack vare att det är en dokumentär, och inte en vanlig spelfilm, kan jag ju inte gå på samma punkter som jag brukar, men hur som helst tyckte jag hela strukturen var väldigt givande. Om man ska gå in på djupet på just strukturen, är den inte allt för speciell. Det är ämnet i detta fall som gör att den sticker ut. Jag vet att det har funnits, flera olika dokumentärer på övervikt, men den här är mest ögon öppnade.

READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Featurette

Det är speciellt scenerna med de överviktiga barnen och tonåringarna som får mig att känslomässigt aktiv i den här dokumentären. Detta är ett bevis på att den har lyckats, för om fler blir mer aktiva i ämnet så kan vi kanske minska antalet överviktiga. Filmen krossar den gamla frasen ”Ät mindre, rör på dig mer”. Jag håller med att problemet sitter i maten som vi konsumerar varje dag, de flesta är fyllda med socker och liknande medel. De flesta av de stora matföretagen idag, bryr sig inte om vad de matar människorna med.

Jag ska inte gå in allt för mycket på detaljerna. Det är en upplevelse i sig att se den här dokumentären, för man får insikt i det svåra liv som överviktiga personen lever i. Jag rekommenderar den här stort, även de som inte riktigt gillar dokumentärer skulle nog gilla Fed Up. Den mänskliga faktorn är det mest kraftfulla med den.

READ ALSO:  The Amazing Story Behind Netflix Docuseries 'Chimp Empire'

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: