Pearl_Harbor_OST_Front_Cover_Amazon

Titel: Pearl Harbor

År: 2001

Genre: Action, Drama, Romantik

Längd: 193 min

Regissör: Michael Bay

Skådespelare: Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett

imdb_46x22 6,0/10

Det är tidig söndagsmorgon den 7 december 1941 när de japanska Zeroplanen på låg höjd sveper in över Hawaiis kust. Destinationen är Pearl Harbor, målet att sänka den amerikanska Stillahavsflottan. Överraskningen blir total när planen med förödande kraft går till attack mot den yrvakna flottan, och på några minuter förvandlas idyllen till ett brinnande inferno. Desperat försöker piloterna och barndomsvännerna Rafe McCawley och Danny Walker lyfta med sina plan för att gå till motattack. Lika desperat försöker sjuksköterskan som de båda är förälskade i, Evelyn Stewart, ta hand om alla skadade – samtidigt som nästa anfallsvåg slår till med full styrka…

KUNDE VARIT EN UNDERBAR FILM

Detta är inte den värsta filmen jag har sett, men den är inte långt ifrån. Jag är ingen amerikan, och har inte blivit påverkad på samma sätt som dem, av den riktiga tragiska händelsen. Men detta är en förolämpning mot de människor som miste sitt liv i händelsen. Filmen har funnits ett tag och de flesta recensioner om den har samma argument, det är bara att söka runt på youtube. Handlingen i sig kunde blivit en helt okej krigsfilm, men regissören Michael Bay förstörde allting genom att ha den baserad/utspelar sig under Pearl Harbor-attacken. Hade han inte haft med den faktorn, kunde den nog inte blivit så hatad som den blev.

READ ALSO:  Sweet Tooth (2021-): Season 2 - Official Teaser Trailer

Den attacken var så hemskt, att den fick amerikanarna att gå med andra världskriget, och Michael Bay får människorna inom den amerikanska armen se ut som mesar. Han hade en ”sjuksköterska” godkänna en person som misslyckade syntestet för att bli pilot, några av piloterna ”leker” med planen i början, en person som jobbar inom flottan kan inte simma, han fick armen se ut som idioter som inte vet vad de ska göra under en attack, och Michael Bay förvrängde historian lite. Filmen har en scen, då japanerna också attackerar ett sjukhus. De riktiga japanska piloterna attackerade aldrig ett sjukhus, de hade möjligheten att göra det men det gjorde de inte. Även om den är bara baserad på den riktiga händelsen, så kan han inte ha ändrat historien så mycket. Hade detta varit en full fiktiv berättelse, och själva händelsen i filmen inte var just Pearl Harbor-attacken, så kunde han nog kommit undan med det, men när man har med en sådan stor händelse så kan man inte ändra som man vill. Jag förstår att Randall Wallace är också skyldig för att gjort den här filmen, då det var han som var manusförfattare, men som regissören hade Michael Bay en stor kreativ frihet med materialet, och han kunde också struntat i att ta projektet.

READ ALSO:  Strays (2023) - Official Fucking Trailer #2

Det finns flertal hål i den här berättelsen, som man som sagt kan ses ta upp på youtube. Om man börjar avrunda, så var regin dålig och manuset kunde blivit något bra, om det hade gjorts några ändringar b.la. med filmens huvudhändelse, Pearl Harbo-attacken. Skådespeleriet var helt okej från de flesta i filmen faktiskt. Karaktärerna i sig var helt dumma i huvudet, men det kan inte skådespelarna rå för. Scenografin och effekterna var helt normal för en typiska krigsfilm, och den hade även de typiska Michael Bay-explosionerna, så han kunde ge sin signatur på den här tumörframkallande filmen.

Jag rekommenderar inte här filmen, men jag ser varför vissa gillar den. Även om det tar en och en halv timme innan något actionpackat händer, så är själva attacken väldigt häftig visuellt och för vissa räcker det för att tycka om en film. Om man är en person som inte bryr sig om handling, så kan man nog ta sig igenom den.

READ ALSO:  The Machine (2023) - Official Trailer

Betyg 2 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: