Creed_poster

Titel: Creed

År: 2015

Genre: Drama, Sport

Längd: 133 min

Regissör: Ryan Coogler

Skådespelare: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson

imdb_46x22 7,8/10

 

Adonis söker upp Rocky och ber honom att bli hans tränare. Trots att Rocky bestämt sig för att lämna boxningen bakom sig har han svårt att säga nej eftersom han hos Adonis känner igen den styrka och målmedvetenhet som karakteriserade Apollo Creed – rivalen som kom att bli en av hans bästa vänner. Men har Adonis vad som krävs för att utveckla inte bara viljan hos en sann kämpe, utan också hjärtat? Och hinner han innan det är dags att kliva upp i ringen?

EN AV DE BÄSTA ROCKY-FILMERNA

Jag måste börja med att säga att detta är välgjord film. De tar upp Rocky-berättelsen, ger en ny berättelse, nya synpunkter, sätter Rocky i passagerarsätet och helt enkelt gör om Rocky-konceptet, men också behåller nyckelfaktorerna som gör serien så bra. Regin och manuset var av topp klass. Jag älskar konceptet med att Rocky tränar Apollo Creeds son. Det är två personer som inte har mycket nära och kära i livet, Adonis Johnson (Apollos son) fick aldrig lära känna sin pappa eller ha någon fader figur, och de flesta i Rockys liv har gått bort eller inte finns i hans liv längre. Det handlar egentligen om två ensam själar som jobbar tillsammans. Ryan Coogler och hans team gällande regin och manuset gjorde en grym film, som kommer gå till historien inom serien.

READ ALSO:  The Machine (2023) - Official Trailer

Bokstavligt alla skådespelare gjorde ett utmärkt jobb i filmen, speciellt Sylvester Stallone och Michael B. Jordan. De ger liv till karaktärerna och man känner deras känslor. Man blir känslomässigt intresserad i karaktärerna, på ett sätt som man inte gjorde med de förra filmerna. Efter bland annat den första Rocky-filmen så började man mer och mer använda samma koncept inom sportfilm, en person eller ett lag som kämpar genom motgångar och tillslut når sitt mål. Enligt mig, blev det långtråkig och förutsägbart. Detta förstörde några av de senare Rocky-filmerna. I den här filmen dras man in genom karaktärerna och utmärkt skådespeleri. Kan man säga att Stallone blev lurad på sin Oscar? svårt att säga.

READ ALSO:  The Amazing Story Behind Netflix Docuseries 'Chimp Empire'

Han förtjänar en Oscar, gjort det länge, och förhoppnings kommer han få en snart. Tyckte han kanske förtjänade den mer för Rocky 1. Om någon förtjänar en Oscar från den här filmen, så är det Michael B. Jordan. Han var fullt redo för att göra den här rollen, mentalt och fysiskt. Enligt mig, så snodde han rampljuset från Stallone i vissa scener, och det är bland annat därför jag tycker han borde vunnit en Oscar, när det gäller personer från den här produktionen. Skulle han stå upp mot DiCaprio så skulle det bli tajt, enligt mig i alla fall.

Scenografi och redigering var väldigt passande till filmen, inte extraordinär, men fortfarande inte dålig. Hur som helst, tyckte jag att detta är väldigt bra film, för Rocky-serien. Den är som sagt unik och testar ett nytt sätt att berätta, genom bland annat karaktärerna. Detta är kanske inte nr 1 i serien, men i alla fall nr 2 eller nr 3. Det är en film som man ska uppleva, och jag rekommenderar den stort, för filmälskare och Rocky-fantaster.

READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Featurette

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: