Titel: Neighbours
År: 2014
Genre: Komedi
Längd: 97 min
Regissör: Nicholas Stoller
Skådespelare: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron

img_03616,4/10

TRAILER:

Ett par med en nyfödd bebis står inför oväntade svårigheter när de tvingas bo grannar med en studentförening.

BLIVANDE KLASSIKER

Komedifilmer är rätt svåra att göra en succé med. Alla har inte samma humor, så vissa kluviga filmskapare försöker förgylla deras komedifilmer med en bra berättelse. De flesta komedier faller sig in på “Slapstick”-humor, då det handlar mycket om fysisk humor. Ett känt exempel är “Ensam Hemma” från 90-talet. Vissa föredrar den här sortens humor, men det gör icke jag. Jag faller in på en bra berättelse, som gör att vi får lära känna karaktärerna. Att lära känna dem mer, gör det enklare för en att veta när man ska skratta eller icke. Den här filmen har lyckats bra med det.

Om man börjar först och främst med berättelsen, så får man träffa dem här individerna (grannarna) som båda går igenom slags vuxenkris. På ena sidan har vi Seth Rogen och Rose Byrne, ett medelålderspar som har nyligen fått sitt första barn. De verkar vara både rätt och förväntansfulla för de vuxenliv som väntar dem med barnet. De försöker hålla kvar en bit av sin ungdom medans de tar ansvaret som föräldrar, en balans som är svår att hålla. På andra sidan har vi Zac Efron som spelar en kille som nyligen startat en studentförening mitt emot paret. Han är på sitt sista år i college. Hans vänner har stora planer för vad de ska göra efter, medan han inte ens har tänkt på det. Han försöker hålla sig kvar vid den galna college-livstilen och inte växa upp. Båda parterna lider av samma problem, och försöker lösa det, samtidigt som de försöker överlista varandra i “kriget” som de har startat. De är en hel upplevelse att följa karaktärernas resa, inre och yttre. Underbart manus, som är en fräsch utveckling av den klassiska komedifilmen. Om man ska klaga, så betedde sig visa av tjänstemännen på ett väldigt unikt sätt. Deras beteende var ganska orealistiskt för min smak, men det är också en del av filmens charm gällande komedin.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming

Det fanns ingen bättre cast för den här filmen. Kemin mellan Seth Rogen och Zac Efron var så himla bra. Deras karaktärer hade sin oliker, samtidigt som de hade också mycket lika. Det är svårt att uttrycka varför, men man känner när man ser filmen, att de är en perfekt match gällande cast. Innan den här filmen hade jag inte sett så många filmer med Rose Byrne, men hon dominerar verkligen i komedi. Hon har charmen och attityden att spela den här galna tjejen från Austrailen, och fick mig verkligen att börja leta efter hennes namn när jag bläddrar bland komedier.

READ ALSO:  Bird Box Barcelona (2023) - Official Trailer #1

I helhet tycker att den här filmen gjordes bra. Kamera arbetet och scenografi är inget speciellt, men jag förväntade mig inte det heller. Regissören förlitade sig mest på manuset och skådespelarna, vilket i detta fallet var ett genidrag. Jag skulle inte säga att Nicholas Stoller är den bästa regissören, men om man koller enbart på den här filmen, så verkar han veta vilka beslut som behöver tas. Det är ingen film, som man skrattar hela tiden till. Jag skulle säga att det mest underhållande är karaktärerma, och vad de ska göra näst.

Jag rekommenderar den här filmen stort. Alla kanske inte älskar den, men den är absolut värd en titt.

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: