Zootropolis (2016)

Zootropolis (2016)

Zootropolis (2016)

Titel: Zootopia

År: 2016

Genre: Animation, Action, Äventyr

Längd:  108  min

Regissör: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush

Skådespelare: Jason Bateman, Ginnifer Goodwin, Idris Elba

imdb_46x22 8,2/10

Den moderna däggdjursmetropolen Zootropolis är en stad som inte liknar någon annan. En smältdegel där världens djur, från den största elefanten till den minsta näbbmusen, lever tillsammans i stadsdelar som eleganta Sahara Square och kyliga Tundratown.

EN AV DISNEY’S BÄSTA

Men när den alltid lika positiva poliskonstapeln Judy Hopps anländer till Zootropolis, upptäcker hon att det inte är så lätt att vara den första kaninen bland de stora och tuffa djuren i stadens polisstyrka. Fast besluten att bevisa vad hon går för bestämmer hon sig för att knäcka ett knepigt fall, trots att hon måste jobba med den snabbpratande och luriga räven Nick Wilde för att lösa mysteriet.

READ ALSO:  Cocaine Bear (2023) - Official Featurette #1

Disney gör det igen. Och det blir en succé. Igen. Här har de försökt ungefär efterlikna New York och en ungdoms dröm av ett Utopia som bara syns på ytan. Regissören har verkligen fått fram det. Men även konspirationsteorierna och twisten gör det fortfarande underhållande hela vägen. Man kan ana i början hur det kommer att sluta men det förändras när det inte visar sig vara så.

För att vara pratande animerade djur så känns karaktärerna väldigt trofasta och emotionella på ett trovärdigt sätt. Även hur djurens bakgrund är anpassad till karaktärerna som kaninen och räven som i det här fallet är huvudkaraktärerna. Det är en väldigt karaktärsdriven film även om själva storyn också fyller samma funktion. De sammanflätas på ett riktigt snyggt sätt och hur djuren samarbetar med varandra gör det ännu mer intressant.

READ ALSO:  The Patient (2022)

Jag gillade animationen och de snygga miljöerna man blev inbjuden till. Här har de även jobbat hårt med att kunna etablera landet och staden som olika utspelade miljöer. Och eftersom den har referenser till hur människans liv ser ut så blir det därmed ännu mer trovärdigt och faktiskt mer intressant.

Trots att det är en film riktat till yngre publik så fungerar den likväl hos den vuxna publiken. Den kanske inte fungerar hos dem minsta barnen men ungefär elva och uppåt, beroende på hur man tolkar den som förälder.

Eftersom den blev en succé på biograferna världen runt så har den ändå en garanterad uppföljare, dock så skulle jag vilja se mer av staden och utforska ställen som inte visas i den här filmen. Den är inte lika massiv som de klassiska filmerna, utan den är mer anpassad som en reflektion till vårt eget samhälle.

READ ALSO:  The Mandalorian (2019-): Season 3 - Official Featurette: Phenomenon

Både för vuxna och barn.

Rekommenderar den verkligen!

betyg 4 av 5

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: