xmen.jpg

Titel: X-Men: Apocalypse

År: 2016

Genre:  Action, Sci-Fi,Äventyr

Längd:  144 min

Regissör: Bryan Singer

Skådespelare: James McAvoy, Michael Fassbender,  Jennifer Lawrence

imdb_46x22 7,5/10

I början av civilisationen var han dyrkad som en gud. Apocalypse, den första och starkaste av alla mutanter i X-Men universumet, tog krafter från andra mutanter för att bland annat bli odödlig och osynlig. Efter tusentals år vaknar han igen och blir djupt besviken på den nya värld han möts av. Han rekryterar flertalet mutanter, bland annat en förkrossad Magneto, för att rensa världen på människor och skapa en ny världsordning där han själv regerar. Ställda inför detta hot måste Raven med hjälp av Professor X leda ett team av unga X-Men för att rädda mänskligheten från total undergång.

På något sätt känns det som att de försöker verkligen göra det större än vad deras universum faktiskt är. Det blir som en slags paradox som inte förtynger hur situationerna ter sig. X-Men serien har alltid haft en specifik plats hos fansen, och det är otroligt hur det har utvecklat och blivit större från filmerna av de tidiga milleniet. Här försöker de etablera karaktärer som förankras på ett tydligt sätt och framhävs med komplex karaktär. Det känns ändå bra att originalregissören Bryan Singer är tillbaka och försöker fräscha upp hela franchisen.

READ ALSO:  The Whale (2022) - Official Featurette

Med tanke på hur årets tema med olika krigsfilmer inom comic-film genren har utökat så har den här filmen fått uppmärksamhet. Och dessa konflikter mellan superhjältar känns på något sätt ogrundat på något sätt. Det blir så småningom ett pretentiöst förhållande mellan huvudkaraktärerna och har man sett det i en av filmerna, så blir det inte lika exalterande i de kommande. För de finns element från Batman V Superman: Dawn of Justice som gjorde grovt och dåligt men som sköttes galant i Captain America: Civil War.

Kanske var det för att jag hade minst förhoppning om den här filmen som jag till en början inte tog den seriöst eller var det överhängande responsen som fick mig att ändra min åsikt om den? För den har ungefär samma poäng i strukturen i jämförelse med Captain America och Batman V Superman. Jag gillade den här faktiskt. Det fanns några oväntade faktorer som fick mig att tycka om berättelselinjerna och vara tillräckligt engagerad i hur filmen utvecklades allt eftersom.

READ ALSO:  Cocaine Bear (2023)

Man vet ungefär hur den kommer att sluta och den känslan som regissören ville att publiken skulle ha  efter att ha lämnat bion. För här är skurken Apocalypse , en tydlig skurk, den första mutanten av alla. Han får X-Men teamet att kämpa mot varandra och går djupare in hos dem och får de att förändras till det onda.

Quicksilvers (Evan Peters) scen, där hans   springer igenom ett hus och rädda alla från en explosion, tog honom flera månader på inspelningen att slutföra. Den fyller den ångestfyllda stämningen med ett ljus av hopp. Den är riktig snyggt gjord baserad på visuella effekter och deras kreativitet. Sedan spelar hans karaktär stor roll mot slutet då han måste ställas inför en person han har letat länge efter.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 3 - Official Featurette
Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5

 

 

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: