Sausage Party (2016)

Sausage Party (2016).pngTitel: Sausage Party

År: 2016

Genre: Animation, Komedi, Äventyr

Längd: 89 min

Regissör: Greg Tiernan & Conrad Vernon

Skådespelare:  James Franco, Kristen Wiig, Salma Hayek

img_0361-17.2/10

Allt maten vill är att bli utvalda och få följa med de snälla människorna hem. Men paradiset de såg framför sig är inget annat än ett helvete där man hackar, drar skinnet av, kokar och steker maten. Där man äter babymorötter! Korven Frank inser att han måste varna varenda potatis, varmkorv och smörgåspålägg och vad som väntar på förortskökens kalla marmorskivor. (R-Rated)

EN VUXNARE TOY STORY

Detta är ingen jävla familjefilm, väldigt tydlig att den försöker rikta sig till den vuxnare målgruppen och att den förhåller sig till den typen av ordspråk och riktmärken som vuxna kan ha som preferenser.  Den utmärker sig att hålla hela vägen som en animerad vuxen, då den är tydligt inte lämpad för barn.

Att Seth Rogen skulle komma på en sådan här film,  känns vid det här laget rätt uppenbart. Det finns så sjukt många svordomar och sex-referenser som förstärker att det han är en av de som skapade den här filmen.  Vi har haft bilar, leksaker och djur som animerade och pratglada karaktärerna. Och nu har vårt vardagsliv och mat, som man behöver dagligen, blivit dedikerad i den här filmen. Pratade affärsprodukter, känns som ett ny fräsch infallsvinkel med att berätta en animerad komedi. Men att samla en stor ensemble av respekterade och kända komiker lyfter filmen till en högre status. Däremot finns det ingen tydlig berättarlinje, som Bad Neighbour där konflikterna var tydliga. Fram till en halvtimme och fyrtiofem minuter in i filmen finns det tydliga mål hos karaktärerna som sakta tynar bort mot slutet då det rundas av med alla stönar och rör vid varandra precis som att det är en sex-orgie på gång.

READ ALSO:  Oscar Nominations - 2023

Animationen var väldigt realistiskt stundtals men vid de mörkaste partierna var det svårt att urskilja figurerna.  Men trots det, så var de animerade karaktärerna väl utfört för att vara dator animerad. Vissa karaktärer fyllde ingen direkt funktion.  De funkade att ha varmkorvar med ansikten, armar och ben. Många karaktärer fick jag en emotionell närhet och många av figurerna som föreställde matvaror  hade sin egen funktion.  Som att Ketchupflaskan är den gamle, vise mannen och bullen och varmkorven är ett kärlekspar precis som att minimorötter är små barn, som slutligen blir slaktad. På många sätt har dessa varor fått sin egen personlighet vilket gör den underhållande och lever upp den förväntade standarden.   Trots att man kan dra parallella referenser till den klassiska animerade filmen Toy Story från Disney/Pixar, så föredrar jag pratade leksaker i jämförelse med mat som snackar och rymmer under matlagningen.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: