Suicide Squad (2016)

wp-1470173177338.jpg

Titel: Suicide Squad 

År: 2016

Genre: Action, Thriller, Äventyr

Längd: 122 min

Regissör: David Ayer

Skådespelare: Jared Leto, Margot Robbie, Will Smith
img_0361-1

8.5/10

It feels good to be bad … Samla ett gäng fängslade superskurkar och förse dem med de kraftfullaste vapnen regeringen kan uppbringa. Skicka sedan iväg dem på uppdrag att besegra en fiende som sägs vara oövervinnlig. Underrättelseofficeren Amanda Waller har bestämt att enda lösningen är en grupp av omaka och förkastliga individer utan något att förlora är det enda som gäller. Gruppen inser dock snart att de inte blivit utvalda för att lyckas utan för att få skulden när de misslyckas. Ska Suicide Squad bestämma sig för att dö när de försöker lösa uppgiften eller är det var man för sig som gäller?

EN AV SOMMARENS BÄSTA FILMER

Våren har varit har full med superhjältar och den här filmen var nog en av de sista vi skulle få se på ett bra tag äkta superhjältar eller i det här fallet superskurkar. Och här har regissören framhäver karaktärerna med tydliga anspråk och karaktärer. Han har försökt göra det autentiskt och få det kännas intellektuellt. Precis som Avengers, Guardians of the Galaxy och Justice League är det en stor ensemble av fiktiva rollfigurer som behöver samarbeta med varandra.

READ ALSO:  Sleepers (1996)

Delar av detta kanske härstammar mest troligt från Joss Whedons Avengers (2012) där flera karaktärer behöver komma överens men ämnet i den här filmen är att det är skurkar och det finns en underliggande mening bakom det projekt de blir tillgiven. Det finns mycket som händer i den här filmen och mycket som behöver ta tid att smälta innan nästa scen kommer, men många scener från trailers är klippt bort vilket är förståeligt om det finns en bakomliggande orsak bakom. Förhoppningsvis finns dessa på den utgivande utgåvan som kommer i höst alternativt vinter.

Att det är skurkar som har huvudrollerna ger en unik inblick i den här filmen då den förväntas vara motsatsen till våra vardagliga superhjältefilmer. Trots det så uppfyller den kriterierna den behövde för att vara underhållande hela vägen.

READ ALSO:  Indiana Jones And The Dial Of Destiny - Official Trailer

De visuella effekterna har tydlig genomarbetning hela vägen och är en vacker syn för ögat, trots det när slutstriden inträffar finns det ändå en variation i hur dessa karaktärer möter den ”riktiga” skurken. Det har ryktats att komiska inslag är där för en anledning. Mest lär det vara för att lätta upp spänningen i filmen, vissa skämt behövde mer bearbetning men i sin helhet fungerade den utmärkt.

Fokus ligger skarpt på superskurkarna och deras personlighetsutveckling vilket syns igenom hela filmen och här har man lyckats förankra och personifiera dessa karaktärer. De främste skådisarna är Viola Davis, som har en framträdande roll som Amanda Waller och gör ett strålande jobb. Fortsättningsvis fungerar Margot Robbie utmärkt som en av de främsta karaktärerna. Hon lever upp till förväntningarna och skapar en egensinnad känsla för Harley Quinn som känns äkta och genuint. En annan som har stor roll av Suicide Squad, Deadshot där Will Smith ger sin karaktär karisma och en ledarroll som ingen annan kunde ha tagit sig an. Sedan finns Rick Flag som spelas av Joel Kinnaman och jag tror att Tom Hardy hade varit lika duktig att spela soldaten.

READ ALSO:  Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) -The Legacy of Ant-Man : Brazil Comic Con Special Look

Förväntar man sig stora insatser av Jokern aka Jared Leto eller Bruce Wayne/Batman aka Ben Affleck, så ska man inte ha hoppet uppe, de har för självklara orsaker väldigt lite screentime i den här filmen.  Trots att den har svensk premiär 3 augusti och internationell premiär 5 augusti, har kritikerna från tidningarna ratat den gräsligt mycket, till större grad än nödvändigt.

Den förtjänar mer respekt och uppskattning då den känns tillräckligt autentiskt för uppnå fansens och publikens önskningar med filmen. Utgångspunkten med filmen är att ge något till fansen och den här filmen är precis som vad Deadpool levererade under februari fast en nivå högre.

betyg 4 av 5

 

Suicide Squad (2016) Eng Version

Don`t copy text!
%d bloggers like this: