The Conjuring 2 (2016)

conjuring 2

Titel: The Conjuring 2

År: 2016

Genre: Mystery, Thriller, Skräck

Längd: 134 min

Regissör: James Wan

Skådespelare: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O’Connor

imdb_46x228.1/10

I skräckfilmen THE CONJURING 2 får vi följa ytterligare ett verkligt fall ur Ed och Lorraine Warrens arkiv. Vi återser Oscar®nominerade Vera Farmiga och Patrick Wilson i rollerna som Lorraine och Ed Warren, som i ett av deras mest skrämmande fall reser till London för att hjälpa en ensamstående mamma som bor med sina fyra barn i ett hus plågat av onda andar.

The Conjuring 2 är baserad på en verklig historia. 

Med tanke på hur populär den första filmen om paret Warren fall, så var det nästan en självklarhet att det skulle bli en uppföljare.  Den har blivit ett fenomen med att skapa skräckfilmer som är verklighetsbaserade och göra triologier för att kunna tjäna stora pengar. Det har blivit uttalad att James WAN har idéer för att göra en tredje film. Huruvida om det stämmer eller inte, återstår fortfarande att se.

READ ALSO:  The Last of Us (2023-) - Preview: Episode 5

Den här filmen utspelar sig i London och följer en mamma med fyra barn, vilket  drar tydliga paralleller till vad som händer i den första filmen.  Både den här filmen och den första förhåller sig till formen av en spökhusberättelser, med vissa förändringar för attt kunna anpassa sig till karaktärerna och den berättelsen som de vill förmedla i den här filmen.

För den oerfarne, så har Lorraine Warren (Vera Farmiga) så kallade onaturliga förmågor, där hon kan se i framtiden. Vilket hon använder emellanåt och blir passande och tydligt varje gång det är dags att visa något skrämmande i filmen. Det är visserligen ett gammal knep men i den här filmen funkar det utmärkt då det bevisar vilken typ av karaktär Lorraine är. 

READ ALSO:  The Patient (2022)

Det är en av årets främsta filmerna, en av de mest obehagligaste filmerna att se på bio. Trots att den skriker mainstream och en biosuccé, dräper den sakta de förutfattade händelseförloppen som man förväntar sig. 

Den har det man vill ha ur en skräckfilm, och den skapar en känsla av realism och ett tittarkontrakt som är autentiskt. Den förgyller genren och upprätthåller allt vad regissören står för.

Don`t copy text!
%d bloggers like this: