Trading Places (1983)

mpw-17447

 Titel: Trading Places

År: 1983

Genre: Komedi

Längd:  116 min

Regissör:  John Landis

Skådespelare:  Eddie Murphy, Dan Aykroyd, Ralph Bellamy

imdb_46x227.5/10

Som ett experiment slår de två respekterade bröderna Mortimer (Don Ameche) och Randolph (Ralph Bellamy) Duke vad om att miljön är det viktigaste för hur en människa utvecklas. De ordnar så att två andra män får byta plats; den ena är tiggaren Billy Ray (Eddie Murphy) som får ett fint jobb och en fin bostad, och blir en högt ansedd anställd hos Mortimer och Randolph, Louis Winthorpe III (Dan Aykroyd), som blir av med sitt arbete, bostad och falskeligen anklagad för diverse olagligheter. Mitt i all sin otur träffar han dock den godhjärtade prostituerade Ophelia (Jamie Lee Curtis) som hjälper honom.

Advertisements

About Marcus Ström

Name: Marcus Ström Role on Mackans Film: Journalist, writer and editor.
Gallery | This entry was posted in All posts, Genre, Grade, Movies & TV, Review by Marcus Ström, Year 1983. Bookmark the permalink.