Inferno (2016)

(Last Updated On: October 27, 2016)

inferno-2016

 Titel: Inferno

År: 2016

Genre: Action, Kriminalare Äventyr

Längd:  121  min

Regissör: Ron Howard

Skådespelare:   Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan

imdb_46x226,5/10

 

När Robert Langdon vaknar upp på ett italienskt sjukhus med minnesförlust måste han slå sig samman med läkaren Sienna Brooks som förhoppningsvis kan hjälpa honom få minnet åter. Tillsammans, och i tät kamp mot klockan, beger de sig kors och tvärs över Europa för att försöka stoppa en global konspiration. Den oscarbelönade Ron Howards återvänder till registolen för filmatiseringen av Dan Browns senaste bok i succéserien om symbolforskaren Robert Langdon. Denna gång har Langdon snubblat över ett spår som kan leda honom till självaste Dante.

                                                          HOWARD OCH HANKS LEVERERAR

Trots sin höga ålder gör Tom Hanks sällan en dålig roll-tolkning. I den här tredje delen återvänder Hanks och Howard till sina roller som de har stor kännedom av. Och den ton som de har haft tidigare finns det bara små glimtar av. Den går dock aldrig in på djupet av respektive karaktär utan det känns mer som att regissören på måfå har byggt upp handlingen och lagt till olika saker och detaljer under inspelningen. Efter att ha sett DaVinci-koden (2006) och Änglar & Demoner (2009) förfaller denna film då den försöker komma upp i samma nivå men misslyckas.

Den bjuder på en spännande och rolig underhållning i nästan två timmar. Även denna film är en adaption av Dan Browns roman. Har dock inte läst den tredje boken men de två tidigare böckerna. Brown skriver väldigt detaljerat och har gjort en grundlig research för att skapa en tillräcklig stor. Trovärdighet angående dess atmosfär. Det djup som Howard lyckas med att förvalta med två tidigare filmerna framhävs inte tillräckligt i den här filmen. Dock ger den en del ledtrådar på vägen om vad som komma skall men då den går på den säkra sidan blir det tyvärr enbart en Hollywood-producerad långfilm som suktar efter pengar på Box-Office.

Felicity Jones, som spelar Hanks kvinna i den här filmen, gör en strålande insats, även om hon inte förverkliga den typen av karaktär man önskar sig. Många av Robert Langdons kvinnor brukar faktiskt hjälpa honom till större del och det man har skapat här förvränger hela situationen och de känns lite som att de blev borta i manuset eller under produktionen process då mitten försöker ständig komplettera början och slutet. Att få den röda tråden i filmen känns uppenbart tillagd och inte ett ambitiöst försök att förmedla berättelsen, till vad den faktiskt är.

Den är tillräckligt snyggt foto och ljussättning, men ljudet däremot kunde ha förbättrats då vissa mumlar ibland och man kan knappt höra deras repliker. Musiken och klippningen kommer opassande i vissa partier och man det är många frågetecken då det känns som att det är en svår film att berätta då det kommer många flashbacks, som känns på många sätt ett verktyg som inte behövs, men är tillräckligt nödvändig för vissa scener eller en viss beskrivning av en karaktär.

Det är en komplex film som Howard har försökt klippa ihop och på vägen känns som att de har förlorat fokuset då djupet och bakgrunden till historia och symboler, som är Roberts område, sakta tyna bort ju längre filmen pågår. Det är inte samma djup som har funnits i den tidigare spelfilmer med samma duo.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

INFERNO_ENG

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Liked it? Take a second to support Marcus J. Ström on Patreon!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: