Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Harry Potter och Fången från Azkaban (2004)

Last Updated on

20130630-231834.jpg

Titel: Harry Potter and the Prisoner from Azkaban

År: 2004

Genre: Drama, Äventyr, Fantasy, Familj

Längd: 141 min

Regissör: Alfonso Cuarón

Skådespelare: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

The Departed (2006) on IMDb 7,7/10

Det är dags för det tredje året på den magiska skolan Hogwarts där Harry Potter har inte bara en ny lärare i Försvar mot svartkonster,det är en mördare som har rymt från trollkarlsfängelset, nämligen Sirius Black. Skräcken sprider sig överallt och han är ute efter Harry Potter.

EN MÖRKARE INVECKLAD VARIANT

Tredje regissören tar an om den unge föräldralösa trollkarlen, som återvänder till Hogwarts för årskurs tre. Det blir mörkare tema den här gången. Då en massmördare vid namn Sirius Black rymmer från Azkaban, kommer han och letar efter Harry Potter.Harry blåser upp sin faster som flyger högt i skyn, han hoppar på Nattbussen och bemöter Dementorer på tåget till Hogwarts. På tåget lär han även känna Professor Lupin, som hjälper honom att lektioner i Försvar mot Svartkonster.

Alfonso bjuder även på en mörkare värld med Harry Potter och hans vänner. Skådisarna är äldre, och mer mogna och däremot mer trogen till karaktärerna. Det har gått två år sedan förra filmen och det är ett stort steg från Chris Columbus som liknade barnvisioner jämfört med den här.

Hogwarts har aldrig varit utsatt som den är i den här filmen och det är på ett som regissören vill bevisa med den här filmen.

Vid första titten och ung ålder kan det vara lite jobbigt att hänga med i den tredje och avslutande delen i filmen, jag vet. Men jag såg den igen och igen och igen och den är lika bra och lika dålig varje gång.

Det här är inte Harry Potter – seriens starkaste kort men den har visserligen moment som är värd att ha med för det är tack vare den här filmen Harry Potter blir modigare i den kommande uppföljarna.

Mycket sevärd film för oss fans, men har tyvärr inte lika hög klass som de andra filmerna. Mörka toner finns men det djupet som man vill ha med verkar tyvärr inte existera i Alfonso’s variant om den brittiske trollkarlen.

20130612-181253.jpg

Advertisements
%d bloggers like this:
Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture