fantastic-beasts

Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them

År: 2016

Genre:  Fantasy | Äventyr

Längd: 133 min

Regissör: David Yates

Skådespelare:  Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol

imdb_46x22 8.2/10

Under ett uppdrag att dokumentera magiska varelser anländer magizoologen Newt Scamander till New York. Där ställer några förrymda vidunder som var i professor Scamanders vård och den besvärlige mugglaren Jacob Kowalski till problem som allvarligt kan påverka både trollkarlarnas och mugglarnas värld.

J.K ROWLING’S VERSION AV “THE HOBBIT”

 Det Rowling åstadkom för ungefär tjugo är tyvärr inte detsamma som det är inte nu. Världen har förändrats precis som det hat gjorts med det cinematiska klimatet. Den värme och äventyrskänsla som hon försöker gräva upp från det hon begravt är svår att återse tyvärr i den här filmen. Rowling har tydligt haft svårt att byta struktur i sitt skrivande. För varför skulle hon annars gå tillbaka till en fantasy värld. Hon har redan ett namn ute på marknaden och genererar stora pengar. Hon försöker skapa en ny trend, något som är innehållsrik och innovativa men trovärdigheten till filmens tema tappar då ingen tydlig konflikt presenteras. Då allting bara sker slumpmässig försvinner tron om magin när Rowlings berättelser tidigare har uppskattats. Ett par easter egg finns och är kännbar för de som har sett den tidigare filmserien. 

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming

 Precis som att Harry Potter är en slags introduktion till J.K Rowling ambitiösa och fantasifulla värld, bör den här filmen bli en fördjupad syn då magins värld är redan introducerad. Vad den amerikanska myndighet som motsvarar Magi Ministeriet ger inga direkta svar på vad den står för. Har man ingen tidigare kunskap om det så känns det som ett billigt trick istället för att fördjupa sig i dess bakgrund. Man ger snabba och okontrollerade klippningar till en viss början och visar vad filmens antagonist håller på med. Där står flera karaktärer och betrakta förstörelsen som ligger bakom detta. Långt därefter presenteras detta problem. Här kunde man ha nämnt mr Graves vid namn och hans roll för att tydliggöra graden av problemet. Men att han skulle bli en dåligt sminkad blond Johnny Depp förbättrar inte orsaken. Depp blir därefter Albus Dumbledore’s homosexuella älskare.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Preview: Episode 10

 Colin Ferrell passade till viss del i sin skurkaktiga attityd och en tydlig antagonist. Det förstörde i stora grader att Johnny Depp blir Voldemorts föregångare och kan förstöra den känsla som producenterna tydligt velat skapa. Han passar tydligt inte in i rollen som antagonisten för Newt Scamander. Eddie Redmayne gjorde sitt jobb och sin roll genom att skapa en komplex karaktär.  Hans mål eller uppdrag i filmen tydliggörs tyvärr inte. Han åker till New York, USA för att släppa iväg en varelse i Arizona. Men möter av en slump Jacob Kowalski som råkar ha varit på banken samtidigt. Han tappar väskan och enbart en försvinner ur väskan som är tydligt visat men däremot springer han runt halva stan för att hitta fler likasinnade varelser. Större delen av hela filmen gör han det, tills han slumpmässigt fortsätter byta ställe konstant. Och det här är en film som vi har tidigare, men om man är intresserad av en överdriven humor och onödiga scener, kan man nog tycka om det.

READ ALSO:  Indiana Jones And The Dial Of Destiny - Official Trailer #3

 Det man inleder hela filmen med, som ingång, finns svagt i bakgrunden och blir inte tillräckligt anammad för att hålla ihop det till ett sammanhang.  Jag är dock skeptiskt till huruvida hur hela serien med fyra uppföljare kommer att tes sig. Det kan bli intressant att följa utvecklingen och det kanske är nödvändigt för att förändra efter publikens åsikter, vilket jag tror att den här filmen serien faktiskt behöver.

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5

fantastic-beasts-eng

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: