HBO förnyar Westworld, Divorce och Insecure för en andra säsong

 HBO förnyar Westworld, Divorce och Insecure till en andra säsong. De tre serierna har fångat publikens uppmärksamhet som debutanter under hösten.

 “I’m thrilled to announce the pickup of our three fall series, all of which have distinctive, original voices,” said Bloys. “Critics and viewers alike have welcomed WESTWORLD and INSECURE, as well as the return of Sarah Jessica Parker to the network after 12 years with DIVORCE.”

säger Casey Bloys, Chefs ansvarig för HBO program.

Just nu har Westworld en publiksiffra på 11.7 miljoner tittare, vilket är bättre än vad hit-serierna  Game of Thrones och True Detective skrapade ihop under deras första säsonger. Divorce och Insecure har ett cirka antal på 4.4 miljoner respektive 3.2 miljoner tittare, i jämsides med HBO – halvtimmes program som Veep och Girls.

Det här är en ambitiös och mycket fantasifull dramaserie som tar äventyrslusten och jakten på spänning till en helt ny och farlig nivå. I den futuristiska fantasiparken kallad Westworld avviker en grupp androider från sina programmerares noggrant planerade skript med besvärande och märkligt beteende.  Westworld drog igång sin första säsong med tio avsnitt den 2 oktober på HBO med en timmes speltid. Serien är skapad för TV av Jonathan Nolan & Lisa Joy, där båda är exectuive producer och manusförfattare, med Jonathan Nolan som regisserade debuten. Serien är baserad på Michael Crichton från 1973 med samma namn som serien.  TIME MAGAZINE har sagt att Westworld är hösten mest lovande drama och USA TODAY  berömde den med enastående framträdande.

READ ALSO:  To Leslie (2022)

160826-divorce-keyart-1920x700

Divorce släppte sitt första avsnitt av åtta den 9 oktober på HBO med en halvtimmes speltid.

Divorce handlar om Frances (Sarah Jessica Parker), som efter över tio års äktenskap och två barn plötsligt har börjat omvärdera sitt liv och sin ansträngda relation till sin make, Robert. Serien inleds med en 50-årsfest hos deras vän Diane – en händelse som utmärks av stor dramatik när Diane och hennes man, Nick, börjar bråka riktigt ordentligt – vilket får Frances att säga till Robert att de borde separera. Men Frances upptäcker snart att det är svårare än väntat att göra slut och börja om på nytt, medan Robert, överraskad av Frances insikter, kämpar med att acceptera att deras äktenskap håller på att rämna. Det här blir historien om en väldigt långdragen skilsmässa där den första säsongens 10 avsnitt skildrar Frances och Robert när de försöker hantera effekterna av sitt misslyckade äktenskap, som inte bara påverkar dem själva, utan även deras barn och vänner. I den här serien finns slagkraftiga, humoristiska inslag i svåra situationer, med allt från pinsamma offentliga möten till bittra privata terapisamtal, och till slut handlar allt om två personer som befinner sig i sitt livs svåraste stund och upplever starkare känslor för varandra än de gjort på flera år.

NEWSWEEK skrev att serien var rolig, upplyftande och hade starka roll-prestationer”, medan Washington Post, “Sarah Jessica Parker är oerhörd i sin roll.”

insecure-1920

Insecure släppte sitt första avsnitt av åtta den 9 oktober på HBO med en halvtimmes speltid.

READ ALSO:  The Super Mario Bros. Movie (2023) - Official Smash Teaser Trailer

Seriens skapare och huvudperson, Issa Rae, tillför en frisk fläkt på HBO genom den här smärtsamt roliga nya komediserien, som följer bästa vännerna Issa och Molly när de försöker balansera sina yrkesliv och privatliv i Los Angeles, samtidigt som de hanterar de utmaningar som möter två svarta kvinnor som trotsar alla fördomar. Även om Issa betraktar sig själv som en tuff rappare när hon står ensam framför spegeln så är hennes vardag som nästan den enda svarta tjejen på en friskola inte lika bra för självförtroendet. När 30-årsdagen närmar sig börjar Issa ifrågasätta sitt fem år långa förhållande med den arbetslöse pojkvännen Lawrence (Jay Ellis), som verkar stå och stampa. Issas bästa vän, Molly, har liknande problem, då hennes yrkesmässiga framgångar som högavlönad jurist står i stark kontrast till hennes torftiga kärleksliv. Efter ett oplanerat framträdande bestämmer sig Issa för att främja en ny och modigare sida av sig själv, men hon får också lära sig att trots det självförtroende som hennes fyndiga rim ger henne så är det inte så lätt att leva med osäkerhet i vardagen. I den första säsongens åtta avsnitt får vi en inblick i svarta kvinnors liv på ett subtilt, fyndigt och autentiskt sätt, när Issa och Molly på olika vis försöker få ordning på sina liv, samtidigt som de gör allt de kan för att inte nöja sig med mindre.

USA TODAY  lovordade serien med  “smart och rolig” och  ENTERTAINMENT WEEKLY kallade  den “smart, rolig och verklighetstrogen.”

PRESS-RELEASE (ENG)

READ ALSO:  The Last of Us (2023) - Featurette: Episode 3
Don`t copy text!
%d bloggers like this: