Jack Reacher: Never Go Back (2016)

MV5BODQ3ODQ3NDI4NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDY1Mzk5OTE@._V1_SY1000_SX640_AL_.jpg 

Titel: Jack Reacher: Never Go Back

År: 2016      

Genre: Action, Äventyr, Kriminalare  

Längd: 118 min

Regissör: Edward Zwick

Skådespelare: Tom Cruise, Cobie Smulders, Aldis Hodge

   imdb_46x22 6,7/10

Susan Turner har tagit över Jacks gamla utredningsenhet. När hon plötsligt arresteras för landsförräderi måste Reacher, övertygad om hennes oskuld, frita henne från arresten. Snart inser han att gripandet bara är en liten del av en större konspiration, som det är upp till honom att avslöja innan den kostar dem båda livet. På flykt undan lagen upptäcker Reacher en hemlighet från hans förflutna, vilken kan komma att förändra hans liv för alltid.

EN TYPISK NETFLIX FILM

Det är typisk Tom Cruise-film men inte en av hans bästa. För att hålla det simpelt är det en medelmåttig film, och hela berättelsen verkar mest handla om att få Tom Cruise att se häftig ut även nu på äldre dagar. Vissa ser hans försök att hålla samma fysik och image som han hade för tio – tjugo år sedan, som en desperat och patetisk medelålderskris. Men jag håller inte med dem kritiker, och jag tycker faktiskt hans försök är inspirerande. Han har alltid gett allt i sina roller, för att skapa någon form av realism till karaktären och filmen i sig. Precis som hans entusiasm för att göra sina egna stunts, så ser jag detta som inget annat ett till konstnärligt sätt att sälja illusionen att det vi ser på filmen är äkta. Jag tror inte att han bryr sig om att försöka hålla sig ung. Han är en skådespelare, och majoriteten av de karaktärer han spelar är atletiska biffiga män. Då måste han såklart likna dem här karaktärerna så mycket som möjligt, inget konstigt med det. Dock måste han välja filmer, med bättre manus.

READ ALSO:  What's On Netflix In February 2023

Manuset är en typiskt actionfylld berättelse, som var väldigt förutsägbar. För mig fanns det inga scener som gav någon impakt eller fastnade på minnet. Dem försökte vara unika genom att göra Cobie Smulders karaktär mer hård och häftig, än de stereotypiska kvinnliga karaktärerna i andra action-filmer. Det är väldigt bra att dem försökte visa samhället att kvinnor kan vara lika hårda och häftiga som män, dock tycker jag att manusförfattaren torskar ordentligt med det. Cobies karaktär känns så stel och sakna en personlighet. Hon var antingen, blödigt känslosam eller aggressivt stel.

Dem borde haft fler scener som kunde visat mer av hennes personligt. Kvinnor har fler känslor än bara två. När det gäller skådespeleriet, tycker jag att det inte finns något att klaga om. Alla levererade bra, och det var enbart manuset som tyngde ner underhållningen.

READ ALSO:  Shazam! Fury Of The Gods (2023) - Official Trailer #2

När det gäller det tekniska bakom filmen, så finns det förbättring som skulle hjälpa. Vissa scener är antigen för lite ljussatt eller för mycket. Foto – arbetet var helt okej, de hade passande vinklar till rätt tidpunkt, dock misslyckas dem lite i en jaktscen på en flygplats då man kan se kameran i reflektionen på glaset. Inget större problem, bara kul att peka ut. För att avrunda, så måste jag faktiskt erkänna att det är en underhållande film. Den har smarta människor bakom sig, som verkligen gav sitt allt. Älskar man klassiska actionfilmer med visuellt häftiga biljakter, fajter och explosioner, så är det här rätt film.

READ ALSO:  The Last of Us (2023) - Featurette: Episode 2

Jag rekommenderar den stort för en hemmakväll, då man bara vill koppla bort hjärnan och njuta.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

jack-reacher-never-go-back-2016-english-review

Don`t copy text!
%d bloggers like this: