Allied (2016)

(Last Updated On: December 5, 2016)

 

Titel: Allied

År: 2016

Genre:  Drama | Romantik | Krig |

Längd: 124  min

Regissör: Robert Zemeckis

Skådespelare:  Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris

imdb_46x227,2/10

Max, en brittisk underrättelseofficer, och Marianne, en fransk motstånds kämpe möts för första gången under ett uppdrag i Casablanca, 1942, vilket resulterar i giftermål. Då de, efter en period på olika håll, återförenas i London, nås Max av ryktet att Marianne sannolikt är spion för Nazityskland.

        MR & MRS SMITH II

 Zemeckis har gjort många välgjorda filmer genom tiderna, som har blivit definierad som moderna klassiker. Han har haft många samarbeten med Tom Hanks och som senaste gjorde han även The Walk (2015). Han är mannen bakom Forrest Gump, Tillbaka till Framtiden och Cast Away. Han har en imponerande meritlista som bara fortsätter att växa.

 I hans Allied medverkar Brad Pitt, Marion Cottilard och Jared Harris. Till skillnad från andra  har den här filmen en specifikt mörk ton. Den försöker ta fram något och göra det väldigt stilistiskt och snyggt, Här känns det också som att Zemeckis har svårt att välja vilken ton han vill ha i filmen och trots att filmen försöker dölja sin tvist så är det alldeles för dåligt gjort för att göra det mer trovärdigt. Den försöker ta fram något och göra det väldigt stilistiskt och snyggt. Här känns det också som att Zemeckis har svårt att välja vilken ton han vill ha i filmen och trots att filmen försöker dölja sin tvist så är det alldeles för dåligt gjort för att göra det mer trovärdigt. Han försöker förankra sina karaktärer för att göra dem trovärdiga. Även om så är fallet så uppnår den en antiklimax redan efter halva filmen, då Brad Pitt’s karaktärs chefer antyder att hans fru är en tysk spion och att han måste döda henne alternativt att båda dör.

  Trots att man känner på sig att hon kommer att ta självmord i slutet av filmen, mest för att Marion Cottillard har blivit på senare år blivit typecastat för sådana roller, finns det ändå en viss övermäktig ton i hela filmen. Det finns visserligen ett driv men intensiteten som Zemeckis tidigare har påvisat finns inte här, den är obrukbar i och med att filmen faller igenom på klichéer och triviala händelser. Zemeckis har en intressant historia generellt och upplägget fungerar men det är dock alldeles för tydligt om att hon är spionen i dramat, främst baserad på titeln och hur trailern var uppbyggd.

Marion har en fransk bakgrund vilket ger realismen en större dimension och värdighet, där hon emellanåt lär sin make franska i Franska Marocco under andra världskriget. Hon kan språket visserligen och lär Pitt några fraser. Paret är i två olika dimensioner och känns inte så funktionella i vissa sammanhang. Här kan man även dra paralleller till Brad Pitts’ tidigare film Mr & Mrs Smith, då det är praktiskt taget en liknande berättelse.

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 

Profile

Marcus J. Ström
Marcus J. Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
%d bloggers like this: