MV5BMjEwMzMxODIzOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzg3OTAzMDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Titel:  Rouge One: A Star Wars Story (2016)

År: 2016

Genre:  Action | Sci-Fi | Äventyr

Längd:  133 min

Regissör:   Gareth Edwards

Skådespelare: Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk

imdb_46x22 7.7/10

Ett team från Rebellalliansen tar på sig uppdraget att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan från Rymdimperiet.

NÅGOT NYTT SOM HÅLLER SIG TILL

TRADITIONERNA ENLIGT STAR WARS-VILLKOR

Rouge One – Star Wars antologins första del. Det står sig väldigt klart att fansen som tycker om original trilogin är väldigt rädd om vad som inträffar före A New Hope. För många, precis som undertecknad så är prequel värdighet överskattad i förhållande till original trilogin. För den här filmen har mer koppling mellan tredje filmen och fjärde filmen på ett tydligt sätt, då det är gruppen i denna filmen som sätter igång hela spektaklet i original trilogin. Den främjar fram en mörk ton, realistiska som uppmanas tydligt i Empire strikes back. Den har en intelligens i din narrativa struktur som är väl uppskattad precis som humorn och det vi själva identifierar med den väl uppskattade filmfranchisen.

READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Featurette

Den har ett underhållningsprogram värde som är större än vad episod 1 eller 2 faktiskt har eller Episod VII också. Det som förgyller den här filmen och faktiskt förankrar berättelsen med sina karaktärer bättre än vad Episod VII någonsin gjorde, är att den inte innehåller så mycket av lightsabers, vilket får filmen att avstå från de enformiga och entoniga berättelsekomponenterna. Den lyfter fram ett annat perspektiv i samma fiktiva värld, som gör att man kan uppskatta den mer.

Den har samma element som man kan överse av en Star Wargs film men den berör inte de karaktärer vi är vana med, vilket känns på något sätt betryggande men ändå en replik av det som Disney försökte verklighetsgöra i sjunde filmen. Men här däremot lyckas dem på med att framföra den mörka tonen som finns i den fiktiva galaxen och hur detta påverkar huvudkaraktärerna. Även om John Williams klassiska och ikoniska melodier inte hörs i bakgrunden återses karaktärer som droider, Darth Vader, referenser till klassiska karaktärer som sammankopplar med den fjärde delen. Precis som tredje Hobbit-filmen kopplades med den första LOTR, gör Gareth Edwards det på ett liknande men ett tydligare och ett mer uppskattande sätt, som många kommer att känna igen sig.

READ ALSO:  The Shrink Next Door (2021)

Filmen gestaltar liknande karaktärstyper som vi tidigare sett men det finns ändå någonting nytt som ändå växlar till det gamla och kännbara, som gör hela filmupplevelsen till något nytt och fräscht.
Jyn Erso (Felicity Jones) – huvudkaraktären som ständigt är i fokus, skapar på kort tid ett kontrakt med publiken och övertygar med sin smakfulla karisma och attityd som ger en starkare rollpresentation än vad Rey någonsin åstadkom i den sjunde filmen.  Den har även uppskattbara karaktärer som K-2SO, Cassian, Chirrut Îmwe och Galen Erso precis som andra nya och gamla karaktärer.

Eftersom filmen har en central fokuserande punkt som genomsyrar hela filmen, finns det en berättelse. En tydligare sådan än vad J.J Abrams åstadkom. Det här ingen prequel, det måste man ta in och förstå. Det är en slags spin-off som är baserad på händelser som inträffade under hela original trilogin. Rouge One är något som inte har samma element som den originella trilogin men de visuella effekter den faktiskt erbjuder och den impakt av krig som den förverkar, skapar ändå en oförutsägbar och realistisk krigsfilm för den älskade sagan. Den har mycket brutalare ton som är mer realistisk i förhållande med vad vi är vana med.

READ ALSO:  The Amazing Story Behind Netflix Docuseries 'Chimp Empire'

Jag hoppas även att folk uppskattar den även som en fristående berättelse och ser den potential den faktiskt har.

betyg 4 av 5

 rouge-one.(eng)

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: