Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Star Wars: Episod I- Det mörka hotet (1999)

(Last Updated On: December 9, 2016)

SW1

Titel: Star Wars Episode 1 – The Phantom Menace

År: 1999

Genre: Action, Äventyr, Fantasy

Längd: 136

Regissör: George Lucas

Skådespelare: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman

imdb_46x22 6.5/10

Episod 1 utspelar sig trettio år före den första Stjärnornas Krig-filmen. Här introduceras den unge Anakin Skywalker, en pojke som besitter speciella krafter och som är ovetande om att den resa han nu påbörjar, kommer att förvandla honom till den onde Darth Vader. Obi-Wan Kenobi, den vise gamle Jedi-riddaren från den första filmen, är en målmedveten lärling och Palpatine, känd som den onde Kejsaren, är en ambitiös senator i den galaktiska republiken. Det är en tid när Jedi-riddarna är fredens väktare i en stormig galax och den unga drottningen slåss för att rädda sitt folk. I de mörka skuggorna lurar en ond kraft, som väntar på rätt ögonblick för att skrida till sitt förödande verk.

READ ALSO:  Ewan McGregor Returns To The Force

INTE MER ÄN VAD FÖRVÄNTNINGARNA GER

Första delen i hexalogin och fjärde enligt produktionordning. Den här filmen har fått många fördomar, hur det egentligen inte passar korrekt till orginaltrilogin för trettio års sedan.  Det är många onödiga effekter och det är mycket som är negativt om filmen som berättar Anakin Skywalker, kommande Darth Vader’s, barndom.

Fel! Det här är en bra början. Jag gillade den. Filmen har sin charm, egentligen har ju hela serien på de sex filmerna en viss charm, något som har räckt till världens befolkning väldigt länge. Det är en bra början.

Den unge Anakin Skywalker, spelad av Jake LIoyd, introduceras som en oskyldig 9 årig pojke som bor på planeten Tatoonie med sin mamma (Pernilla August). Han är duktig på att meka och fixa rymdkapslar. Han är duktig på mekanik vilket gjorde att han kunde skapa C-3P0. Han deltar i ett race mot andra och medan andra försöker förstöra hans  farkost, hoppas Qui-Gon (Liam Neeson), Obi-Wan Kenobi ( Ewan McGregor) att den pojken ska vinna då de har satsat pengar på vinst.

READ ALSO:  The Mandalorian (2019-) - Official D23 Trailer

Specialeffekterna har förbättrats på sedan 1970-talet då den första filmen kom och det märks hur det utnyttjas i många avancerade scener. Skådespeleriet sitter som det ska och jag förstår verkligen inte hur den här kan vara dålig, med tanke på att det är en introduktion till hela serien, även om jag faktiskt föredrar original trilogin. Den är lättsammare och känns på många sätt riktat mot den yngre generationen, vilket förändras per film då det blir en mörkare nivå.

Det är högt värde av underhållning, den är lättsam och härlig att se, då serien faktiskt kretsar kring Darth Vader’s liv.

Betyg 3 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: