Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Star Wars: Episod II – Klonerna Anfaller (2002)

(Last Updated On: December 9, 2016)

SWII

Titel: Star Wars Episode II – Attack of the Clones

År: 2002

Genre: Action, Äventyr, Fantasy

Längd: 142 min

Regissör: George Lucas

Skådespelare: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman

imdb_46x22 6.7/10

Anakin Skywalker har utvecklats till en skicklig Jedi-lärling och står inför sin hittills svåraste utmaning när han tvingas välja mellan en Jedis plikt och den förbjudna kärleken. Återupplev äventyret som det var att avsett att ses, med enastående digital upplösning, lev dig in i det kulminerande Klonkrigets början och frossa i Yodas yttersta lasersvärdsduell.

NÄR KVANTITET GÅR FÖRE KVALITE’

Anakin Skywalker har vuxit upp, det har gått tio år sedan första filmen, och temat blir mörkare och dystare. Handlingen blir mörkare även om det finns många ljusa stunder i den här filmen, men även sorgliga stunder.

READ ALSO:  Little Women (2019) - Official Trailer

Det upprepas en hel del från Episod I och mycket känns inte så genomtänkt, då det skiftas i handlingen och tar vändningar i olika destinationer, men till slut lyckas George Lucas hitta  till slutminuterna. Ett par nya karaktärer introduceras i samband av striden som sker i slutet styrd av Greve Dooku (Christopher Lee).

Klonkriget börjar att ta sin början och i samband med räddningen från platsen där Obi-Wan Kenobi, Anakin och senatorn är fångna, dyker  ett flertal jediriddare upp och det blir ett stort slag med Clonetroopers, jedi och sithlord och droider.

Det dyker även upp några scener med R2-D2 och C-3pO, som fyller upp den komiska, lättsamma biten. Men dock blir det inte lättsamt. På vissa ställen känns den långsam och besvärlig i sin handling och har då en tendens att spåra ur. Special effekterna är slående och definitivt övertygande, precis som vanligt, och det märks att kvaliteten har faktiskt förbättrats.

READ ALSO:  What's Expected At The D23-Expo Next Weekend

Natalie Portman, som senator Amidala, kommer fram tydligare i den filmen och får större plats. På sidan om allting, i takt med att Anakin ska skydda henne, inleder han en romantisk relation med senatorn vilket skapar en tydlig kontrast i hela serien. Anakin blir Darth Vader och Amidala blir modern till tvillingarna Skywalker.

Det är en bra, sevärd film med härliga specialeffekter, som blir bättre med tiden fyller upp förväntningarna till den här uppföljaren i prequel trilogin. Det är ett äventyr men det blir ingen fördjupning som behövs för att den ska få ett bra betyg.

Christoper Lee, som spelar Greve Dooku, var väldigt gammal och under duellscenerna var det någon annan som duellerade för honom och de klistrade bara dit hans ansikte. Det är dock hans röst som görs till karaktären.

READ ALSO:  Silicon Valley (2014-2019): Season 6 - Official Trailer

20130613-013958.jpg

Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: