Bleed For This (2016)

bleed-for-this

Titel: Bleed For This

År:  2016

Genre: Biografi | Drama | Sport |

Längd: 117 min

Regissör: Ben Younger

Skådespelare:   Miles Teller, Aaron Eckhart, Katey Sagal

img_0263 6,9/10

Efter en nästan dödlig bilolycka bryter Vinny nacken och får besked att han aldrig kommer kunna gå igen, eller någonsin kunna boxas. Det är slutet för Vinny men med sin starka tro på sig själv så vägrar han att acceptera beskedet och väljer den farligaste och mest smärtsamma vägen. Han stålsätter sig och med hjälp av en ny tränare Kevin Rooney börjar han kämpa sig tillbaka för att få boxas i ny titelmatch.

Bleed for this är baserad på en sann historia om boxaren Vinny Pazienza och handlar om sporthistoriens mest spektakulära comeback.

INTRIGLÖS COMEBACK

Horor, droger och svordomar är bara toppen av berget när det kommer till vad som präglas i den här verklighetsbaserad sportfilmen. Den har attityd som förfaller sakta efter den andra akten, då den omvälvande tvisten om att vår huvudkaraktär råkar med i en bil krash som vänder om hela familjens vardag. Det finns ändå en styrka och en potential i Miles Tellers gestaltning av den här boxaren.

READ ALSO:  What's On Netflix In December 2022

Med en etablerad cast som Aaron Eckhart och Katey Sagal rättfärdigar den här filmen ändå dess berättelse som den vill förmedla. De fyller en nödvändig funktion i den här filmen och ligger främst till grunden hur en sådan film kan nå en större publik.  Den har ett stark driv och historien förvaltar dess verklighetsbaserade händelser även om det sjunker i trovärdighet i andra akten då filmen har en tendens att sakta ner i tempo och inte har den samma intensitet som den har i första eller tredje akten.

Filmen inbjuder sannerligen till en boxningsmatch, och familjerelationerna som bryter mot ordinära normen. Det förankrar likväl dess position till sin main-stream genre, men når dock ändå inte fram. Bleed for This är trots sitt förhållande till publiken en underhållande sportfilm som motverkar ändå normen. Den väsentliga händelsen är knappast okänd vilket leder till att den känns mer som en rapport som vill informera och demonstrera det som inträffade.

READ ALSO:  FIFA Uncovered (2022)

Den försjunker dock inte i relationerna, utan fokuserar främst på hur berättelsen utvecklas under filmens nyckelscener. Den blir lätt att förbise det underbyggda relationerna som Vinnie har med sin mor, sin familj och sin tränare. Under andra akten är det grundligt att fördjupa sig i karaktärernas mål och drivkrafter precis som viljor, vilket inte kommer upp till ytan här. Här fokuserar man främst på Vinnie mål, som rätt uppenbart gestaltat, som baseras på hans comeback och rehabilitering. Dessa plot-holes har tydligt inte blivit tillräckligt förankrad och etablerad med den finess som den här filmen hade sannerligen behövt.

Hade filmen haft en större fördjupning och en bättre etablering av karaktärerna hade den nått garanterat en större publik. Men eftersom man enbart fokuserar på Vinne, även om han är huvudpersonen, rättfärdigar det ändå inte hur den här filmen brister stark i sitt manus.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: