Flags of our fathers

Flags of our fathers.jpg

Titel:  Flags of our fathers

År: 2006

Genre: Drama | Historia | Krig |

Längd: 135 min

Regissör:  Clint Eastwood

Skådespelare:  Ryan Phillippe, Barry Pepper, Joseph Cross

img_0361-17,1/10

Februari 1945. Under tiden som Europa äntligen står inför den förlösande segern i andra världskriget, pågår en strid i Stilla Havet som är långt ifrån att ebba ut. En av de blodigaste och viktigaste striderna var kampen om ön Iwo Jima, en strid som tog sitt slut i en av amerikansk historias mest ikoniska bilder: sex marinsoldater reser den amerikanska flaggan på Mount Suribachi. Fotografiet som togs av denna symboliska akt har förblivit en segersymbol för en krigstrött nation. Av de sex amerikanska soldaterna vid flaggans fot, skulle några dö strax därefter utan vetskapen om deras del i detta. De som överlevde hade dock inget intresse av att hyllas som symboler och såg sig inte som hjältar. Deras enda önskan var att stanna vid sidan om de som stred och dog utan fanfarer och utan ära.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 2
Don`t copy text!
%d bloggers like this: