Resident Evil (2002)

resident-evil

Titel: Resident Evil

År:  2002

Genre: Action | Sci-Fi | Skräck |

Längd: 100 min

Regissör: Paul W.S Anderson

Skådespelare:    Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Ryan McCluskey

img_02636,7/10

Raccoon City är i princip styrt av ett företag vid namn Umbrella Corp. Umbrella har en forskningsbas, “The Hive”, som är placerad under staden. På något underligt sätt så förlorar Umbrella kontakten med basen och skickar därför ner en specialstyrka för att undersöka saken. Dessa personer får man sedan följa i filmen. Gruppen märker snart att något inte står rätt till: de får reda på att ett virus kallat “the T-Virus” har läckt ut och spridits i basen. Viruset, som sprids via kroppsvätskor (till exempel genom bett), gör människor till köttätande zombies. Umbrella har även jobbat med ett motgift, i hopp om att skapa det fulländade biologiska stridsmedlet.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 2
Don`t copy text!
%d bloggers like this: