Resident Evil: Extinction (2007)

3resident-evil

Titel: Resident Evil: Extinction

År:  2007

Genre: Action | Sci-Fi | Skräck |

Längd: 95 min

Regissör: Russell Mulcahy

Skådespelare:  Milla Jovovich, Ali Larter, Oded Fehr

img_02636,3/10

 

Filmen utspelar sig några år efter den andra filmen Resident Evil: Apocalypse. Umbrella Corp har misslyckats, T-viruset har nu spridits över hela världen och nästan alla människor på jorden är döda. Alice, gömmer sig i Nevadaöknen och stöter där på en grupp med överlevande. Gruppen reser runt i en konvoj bland spillrorna som finns kvar av världen och försöker klara sig från alla zombies. Några av gruppens medlemmar har varit med i tidigare filmer bland annat Claire Redfield, Carlos Olivera och L.J medan andra är nya som till exempel K-Mart och ‘Nurse Betty’.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 2

Alice har hittat en dagbok, där det står att det finns en plats i Alaska, som kallas Arcadia, som inte är infekterat av t-viruset. Umbrella Corp., med vetenskapsmannen ‘Dr. Isaacs’ i spetsen, lyckas hitta Project Alice som Alice kallas av dem och försöker fånga henne. De har tidigare utfört experiment på henne och dessa har resulterat i superkrafter som hon uppvisar i några korta sekvenser i filmen. Umbrella Corp. misslyckas med tillfångatagandet och Alice bestämmer sig för att attackera en av deras baser som ligger i närheten.

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: