The Perks of Being a Wallflower (2012)

the-perks-of-being-a-wallflower

Titel: The Perks of Being a Wallflower

År: 2012

Genre: Drama | Romantik|

Längd:  102 min

Regissör: Stephen Chbosky

Skådespelare: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller

imdb_46x22 8,0/10

Charlie bor med sin mamma och pappa i Pittsburgh och har två äldre syskon; en bror som börjat på universitetet och är stor fotbollsstjärna och en miljömedveten syster som går i sista ring, en ‖senior‖. Charlie har haft en tuff tid och har vistats på sjukhus och tycks skriva brev till någon okänd som terapi. 

EN DJUP OCH SENTIMENTAL BERÄTTELSE OM ATT VÄXA UPP

Det är faktiskt ovanligt att författaren till en bästsäljare blir den som gör filmmanuset och regisserar filmadaptionen som den boken är baserad på. Det är en genialisk funktion för den som vill åt filmrättigheterna. Regissören har all makt över berättelsen och ett sätt märks det. För regissören känner sina karaktärer utan någon ska bli åsidosatt, det märks för att ta sina karaktärer djupare än hur andra regissörer skulle ha hanterat filmen som regissör. Här etablerar Stephen Chbosky, sig stark som regissör och han gör det bättre än någon annan. Regissören har en makt som ingen annan skulle kunna ha över som regissören har som auteur och romanförfattaren. Däremot kan det också förblinda honom som den kreativa skaparen, då han kan ha tagit ett steg för långt.

READ ALSO:  The Patient (2022)

Det finns många sätt den här filmen har viktiga aspekter och har fungerat på flera sätt milstolpar för trion av huvudrollerna. Emma Watson, ankrar den här rollen, för första gången efter sitt avsked med Harry Potter-serien där hon spelade Hermione Granger. Hon fick även den här rollen då Stephen såg ett starkt framträdande i Harry Potter och Halvblodprinsen. Ezra Miller, som har vuxit fram som en potential skådis kommer att framträda som Barry Allen, i filmen The Flash (2018) och Zack Snyders Justice League (2017), som har premiär i november.

Något inträffade med Logan Lerman när han blev castad som huvudrollen i Percy Jackson – filmerna, uppnådde han global profil. Han blev kändis snabbt men det är knappast de bästa filmerna eller de starkaste framträdanden som han har gjort. Han gjorde ett stark upplyftande som amatörsoldaten i Fury (2014), som definierade honom som skådespelaren. Den här filmen som släpptes två år tidigare, fick honom att ta ett steg ifrån sina tidigare roller.  Obevekligen lever han upp till sin roll.

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

Han har den empatiska karaktären, den trovillige protagonisten som tar ett steg längre och utvecklas under filmens gång. Han skapar en trygghet men ändå en distanserad ignorans till sina vänner. Charlie, Lermans blyga ofrivillige karaktär, växer under filmen under den tiden han umgås med Patrick och Sam. Syskonparen ger honom en trygghet och hans karisma som skådespelare visar upp det med en självsäkerhet. Karaktärerna har en djup komplexitet, som känns likvärdig och trovärdig. De har alla komplexa mål och deras handlingar driver dem framåt, precis som att de möter deras problem och konflikter. De är välskrivna karaktärer som gör det lätt att följa dem för dem har egenheter som gör det lätt för publiken att relatera till eller kännas vid.

READ ALSO:  The Last of Us (2023) - Featurette: Episode 3

Filmen fördjupar sig i vänskap och kärlek men också depression på ett estetiskt och tilltalande sätt, som är viktigt att ta till sig.

betyg 4 av 5

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: