logan

Titel: Logan

År: 2017

Genre: Action | Drama | Sci-Fi |Thriller|

Längd: 137 min

Regissör: James Mangold

Skådespelare: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook

imdb_46x22 8.9/10

I en nära framtid tar en sliten Logan hand om en sjuk Professor X, i en gömma nära den mexikanska gränsen. Men Logans försök att hålla sig undangömd från världen och sitt förflutna ställs plötsligt på sin spets när en ung mutant anländer och som visar sig förföljas utav mörka krafter.

ETT VÄRDIGT SLUTET PÅ POPULÄR KARAKTÄR

17 år har passerat. Mycket har hänt både i det fiktiva och verkliga. Hur man än ser det har X-Men serien och Marvels karaktärer haft en stor effekt på kulturen av superhjältar. Men till skillnad har ingen av de andra filmerna haft så stark kontrast till sina ikoniska karaktärer. Här förvaltar man verkligen något annorlunda och gör något realistiskt, vilket inte har förekommit tidigare, inte tillräckligt i alla fall. Här gör man det grovt, våldsamt och riktigt snyggt. Vad man än känner om denna typen av filmgenrer så har intrigen i filmen något underliggande hos karaktärerna.

READ ALSO:  Bird Box Barcelona (2023) - Official Trailer #1

Karaktärerna är välkonstruerade, de refererar ett par gånger till serietidningarna precis som de refererar till tidigare händelser, vilket ger berättelsen och djupet i filmen ett flerdimensionellt perspektiv. Dessa är karaktärer som vi älskar och känner till, vilket gör det tydligt med tanke på hur den slutade och hur det hanterades. Både Charles och Logan dör precis som Caliban. Det sker på ett horribelt och brutalt sätt men det är vad hela hans omvärld faktiskt handlar om. Att få en subjektiv bild av hur han tolkar sin värld vilket de förmedlar med stark trovärdighet i den här filmen.

Logan a.k.a Hugh Jackman, gör sin stilrenaste rolltolkning. Han har gjort det under en lång tid och han är precis som Batman, en ensamvarg som försöker få andra att förstå honom. Dem gör ett gott försök här, något sätter tonen starkt.

Charles a.k.a Patrick Stewart, gör en stabil roll trots sin ålder, har han tillräckligt mycket kvalité i sitt agerande för att kunna lura publiken tro att han är tretton år äldre.

READ ALSO:  Poor Things (2023) - Official Trailer

Donald a.k.a Boyd Holbrook, gör en av sina starkaste rollpresentationer sedan sin medverkan i Narcos, där han spela DEA-agent under jakten på Pablo Escobar. Han visar upp sig till en värdig antagonist, som motverkar Logans och professor Xs visioner.

Laura a.k.a Dafne Keen, imponeras i sin insats då hon är filmens centralpunkt. Det är kring henne allting det kretsar om och det är även hon som förändras allt eftersom även om Logan förnekar allt tills han ger med sig.

Det finns en mörk realistisk ton som är brutal, likt den verkliga världen. Det utspelar sig 2029, vilket betyder att de event de refererar till utspelar sig i X-Men: Apocalypse (2016). Sedan märks det också att det finns inget direkt fokus på de visuella effekterna även om de är väl genomarbetade. Däremot är specialeffekterna mer väl gjorda men också koreografin. Våldet är övermäktigt många gånger men det är också möjligt att det är nödvändigt. Det här är en film som motsätter sig den alldagliga superhjälten, och förankrar det tydligt. Man känner med sig att det är slutet på en värdig saga. Det är slutet på två kända karaktärer som har debuterade i början av millenium-skiftet. Och det är det perfekta slutet, det slut man skulle kunna önskas sig, då hela filmen var bättre än vad någon ens beräknade.

READ ALSO:  Transformers: Rise of the Beasts (2023) - Official Final Trailer

wp-1480936315258.jpg

LOGAN (2017) – [ENG REVIEW]

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: