ghost in the shell

Titel: Ghost in the Shell

År: 2017

Genre: Action | Drama | Sci-Fi |

Längd: 107 min

Regissör: Rupert Sanders

Skådespelare: Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, Michael Pitt

imdb_46x22 6,9/10

Major, en elitsoldat till hälften människa, till hälften robot, leder specialstyrkan Section 9 med uppdraget att sätta stopp för de allra värsta brottslingarna och extremisterna. Nu ställs de mot en fiende vars enda mål är att hindra Hanka Robotics teknologiska framsteg.
Baserad på den internationella science fiction-succén.

VISUELLA EFFEKTER RÄDDAR PERSONLIGA AGENDA

Animéfilmen som nådde internationellt genombrott för att häva den stereotypiska framtidsversionen och göra någonting främjande och unikt, har blivit en adaption som spelfilm. Den visuella upplevelsen försöker nå en fördjupad föreställning av en framtidsversion. På ett sätt fungerar det. Den intygar att den omvärld den erbjuder lever upp till de kausala komplikationerna utförd av karaktärernas handlingar. Det visuella arbetet med holografiska karaktärer och cybertekniska miljöer hjälper och förbättrar den berättelse som filmen ger. Här bjuder man in tittaren till en Sci-fi liknande, futuristisk värld som inger en korrumperad makt till samhälle. Ett samhälle som i den här filmen liknar Kina eller Shanghai. Huvudsakligen är Ghost in the Shell, ett visuellt tilltalande berättelse som är baserad på samma namn som serien.

READ ALSO:  Barry (2018-2023): Season 4 - Official Trailer

Den har en övertygelse i det technoliknande soundtracket och den snygga kinematografin. Det förebygger berättelsen och den mörka värld man kliver in. Dock så har filmmakarna Scarlett Johansson till sitt förfogande som gör allt för att väga upp filmen till sitt namn precis som att de försöker skapa ett förtroende till henne som skådespelerska. Hon gör ett bra, väl utfört jobb men eftersom hon har högre status och igenkänning från de omfattande Marvel-filmerna, hade det varit intressant att se någon annan axla den karaktär som hon spelar – Majoren.

I den här filmen har vi ett par asiatiska karaktärer som känns dock mer intressanta än huvudkaraktären. Kanske är det för att man har sett Scarlett överallt. Hon är redan använd och man vet redan hur och vad hon ska säga genom sitt skådespeleri.  Sedan har vi Pilou Asbæk om gör ett funktionellt bra jobb som cyborg och en medarbetare till majoren och relationen mellan honom och henne utvecklas allt eftersom då de etablerar det tydligt i början deras relation. Han har en mycket mer vänligare ton och mer human karisma i den här filmen, än vad han har i Game of Thrones. Originalmangan har en revolutionerande fördjupning av teknik och nätverk, vilket den här filmen också är. Originalet har däremot varit en inspiration till Wachowski – syskonen till när de gjorde Matrix – trilogin, och i deras filmer finns det tydliga referenser som kan ha varit inspirationskälla.

READ ALSO:  Beau Is Afraid (2023) - Official Featurette

Skådisarna gör ändå ett bra jobb och lever upp till den hysteri som har skapats kring den här filmen, dock så bör man inte vara så negativ till den då den har någonting originellt och tillhör det unika utbudet i förhållande till mainstreamfilmerna med utmärkande klichéer och klyschiga berättelser. Den här filmen försöker i alla fall undvika det normen för dessa filmen och göra någonting annorlunda, vilket är varför den negativa kritiken är genomslående. Dock så är det en film där karaktärernas motivation och drivet av enkelhet, som filmen tappar sin styrka i att använda ett icke genomarbetad manus.

Tycker man om Science-fiction med framtidsvisioner och inte är kräsen på hur bra berättelsen är genomarbetad, så kommer man finna den här underhållande.

READ ALSO:  The Machine (2023) - Official Trailer
Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5

Ghost in the Shell (2017) ENG – Version

 

filmspanarna-betygAndra bloggar om samma film

 

 

 

 

 

 

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: