MV5BMjA3NjkzNjg2MF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDkyMzgzMDI@._V1_SY1000_CR0,0,681,1000_AL_Titel: Lion

År: 2016

Genre: Biografi, Drama

Längd:118 min

Regissör: Garth Davis

Medverkande: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara

imdb_46x22 8,1/10

Den 5-årige indiske pojken Saroo råkar hamna på ett tåg till Calcutta, hundratals mil från hem och familj. Efter en tid som gatubarn hamnar han på barnhem och blir adopterad av ett australiskt par. Men inom honom gnager saknaden efter sin mamma och bror. När en kompis 25 år senare föreslår att han ska försöka hitta hem igen med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé. Men så hittar han den första ledtråden och snart har hans förflutna hunnit ikapp honom, och hans liv kastas omkull ännu en gång.

SKRÄMMANDE BRA OCH SJÄLVSÖKANDE

Jag trodde inte att den skulle vara så bra som den var, men jag blev gladligt förvånad desto längre in i filmen jag kom. Om man först går in på manuset så tycker jag att det är brilliant uppsatt, så man relaterar och får känslor för karaktärerna. Att sedan få höra att den är baserad på en sann historia ger den en större insikt till situationerna som karaktären Saroo ställs för. Det handlar om man en ung man som försöker hitta sina rötter och vad han kommer ifrån. Den inre kampen om att vilja förstå sin bakgrund, och samtidigt brottas med tankarna om jakten efter sanningen är värt det. Det livet han har, fick han ju av misstag, så varför söka efter hans gamla fattiga liv i Indien? då han helt klart lever ett ”bättre liv” nu än vad han skulle gjort då. Dem här tankarna brottas vi också med som publik, om det är verkligen rätt av honom att leta efter sin förra familj. För vissa som ser den här filmen är det säkert solklart varför, medan för vissa inte, men hur man än gör så startar filmen den här dialogen. Vilket är väldigt hälsosamt att reflektera över, både när det gäller Saroos liv och sin egna.

READ ALSO:  Shazam!: Fury of the Gods (2023)

I den här filmen, kan man inte låta bli att älska och beundra Dev Patel och hans verk som skådespelare. Han fick mig att verkligen tro på han var Saroo och att han hade drivit att hitta och förstå sig själv. Jag har också stor respekt för Sunny Pawar som spelar unga Saroo. Han är väldigt ung och men också talangfull. Det var hans sätt att visa känslor genom ansiktet och kroppen, speciellt ögonen, som fick mig såld på Saroos historia. Rooney Mara levererade också, men jag känner att jag inte såg tillräckligt av henne, för att bli såld på hennes karaktär. Även om hon är med till en stor del, så känner jag att det inte var tillräckligt. Dock, fortfarande väldigt bra jobbat och man kan se att hon brinner för sina roller.

READ ALSO:  Jack Ryan (2018-2023): Season 4 - Official Trailer

När det gäller scenografin, kameraarbetet, redigeringen osv. var det överväldigande. Alla element gick graciöst ihop, för att berätta denna historia på ett väldigt magiskt och inspirerande sätt. Jag känner att de försökte nästa få en Disney känsla till berättelse, med ljusa kontraster och många vidvinklar.

Detta var överlag en av de bästa filmerna hittills. Jag har svårt att sätta den exakta positionen, men den är i alla fall bland topp 10 när det kommer till mina favoritfilmer. En av de småfel som filmen har, är att vissa scener är lite utdragna och de håller ut för länge på tystanden. Alltså sådana stunder då vi som publik ska bara fokusera på karaktären och de yttrekänslor som den försöker förmedla. Det handlar inte mycket mer än att ara trimma längden bland vissa scener. Hur som helst rekommenderar den stort, speciellt om man letar efter en bra dramafilm.

READ ALSO:  Oppenheimer (2023) - Official Featurette #1

betyg 4 av 5

Lion (2016) – English Review

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: