War Machine (2017)

 

WarMachine_UK-439x650

Titel: War Machine

År: 2017

Genre: Drama | Komedi | Krig

Längd: 122 min

Regissör: David Michod

Medverkande: Brad Pitt, Anthony Hayes, John Magaro

imdb_46x226,1/10                                            

Fyrstjärniga generalen Glen McMahon blir sänd till Afghanistan för att stoppa ett krig, men blir attackerad själv i slutändan.

UNDERHÅLLANDE, MEN SKULLE INTE BETALA FÖR DEN.

Det är premissen om krig i denna film som jag gillar. Den visar hur fel krig kan vara, genom att visa upp det patetiska och absurda. Strukturen är unik, men konceptet känns redan använd. Min upplevelse med filmen och handlingen, är att den väldigt lik Inglourious Basterds (2009) av regissören Quentin Tarantino. War Machine känns som en tillbakadragen kopia, då båda filmerna har Brad Pitt som huvudperson med fokus på hans absurda karisma. Denna produktion från Netflix har till största delen blivit prisad för den satiriska tolkningen den för fram om krig, men för mig når den inte hela vägen. Jag vet vad för slutsats den vill ge mig, men det är så simpelt framfört att det känns förolämpade. Man kan reflektera att det är en teknik för att symbolisera hur enkelt vi människor ser på krig, genom att bara ”titta borta”. Att vi kan stoppa denna simpla och absurda situation som utspelar sig hos våra militärer, genom att bara öppna våra ögon. Men jag tror inte att det var det som premissen var ämnad för. Det känns som att filmskaparna vill förenkla ett komplex ämne. Jag hade hellre velat ha en mer utvecklad handling och satir, istället för den typiska amerikanska stereotypen. Det finns bra delar och aspekter i manuset, men den är inte felfri.

READ ALSO:  Cocaine Bear (2023) - Official Featurette #1

Skådespeleriet i filmen var till större delen bra. Jag störde mig en del på Brad Pitt, men jag vet inte om det var för hans skådespeleri eller en dåligt skriven karaktär. Det kändes som han höll sig tillbaka. Jag tycker att han borde fått utnyttja miljön och scenerna lite mer. Utforska möjligheten för bra improviserade scener som man har sett i hans tidigare filmer. Resten av ensemblen var medelmåttiga, inget dåligt men inte heller något speciellt. Filmen borde haft mer improviserade scener, inte bara med Brad Pitt utan med alla skådespelare. Om jag var regissören skulle jag ha fokuserat på det. Tonen i scenerna och skådespelarnas uppträdande tyder på att de följde manuset väldigt strikt. Det funkade i vissa scener men inte alla. Detta kan bero på att karaktärerna, speciellt soldaterna, är ämnade att vara impulsiva och galna. Då fungerar det inte att strikt följa ett manus, vilket är ett dåligt val av regissören. Om jag har fel och vissa av scenerna är verkligen improviserade, då är det fortfarande ett uselt jobb av regissören, då han helt klart valde fel tagning i så fall.

READ ALSO:  The Super Mario Bros. Movie (2023) - Official Smash Teaser Trailer

I sin helhet var den helt okej. Scenografin och kameraarbetet var väldigt övertygande, dock inte tillräckligt för att vara extraordinär. Dem gav en realistisk ton och hjälpte att berätta handlingen, men det var fortfarande inget imponerade, helt enkelt.

Den har ett bra budskap att ta del av och den lyckas även med humorn i majoriteten av scenerna. Man kan se över bristerna, beroende på hur djupt man läser av filmen. Jag rekommenderar att ge den en chans i alla fall.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

War Machine (2017) English Review

Don`t copy text!
%d bloggers like this: