Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Trolls (2016)

(Last Updated On: November 30, 2018)

MV5BMTkxNDc3OTcxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwODk2NjAzOTE@._V1_SY1000_CR0,0,673,1000_AL_

Titel: Trolls

År: 2016

Genre: Äventyr | Animation | Komedi

Längd: 92 min

Regissör: Walt Dohrn, Mike Mitchell

Medverkande: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel

imdb_46x22 6,5/10                                                     

Efter att jättetroll har invaderat trollbyn ger sig Poppy, världens lyckligaste lyckotroll, och den överdrivet försiktiga Kvist ut för att försöka rädda sina vänner. Tillsammans måste det udda paret ge sig ut på ett äventyr långt ifrån den värld de känner till.

LARVIGT OCH TÖNTIGT, MEN UNDERHÅLLANDE

Jag kan säga direkt att denna film har en av de typiska Disney faktorerna som gör det barnvänligt underhållande. Även om man klart ser att åldersgruppen är för den yngre generationen, måste jag säga att denna film passar alla sortens människor – helt enkelt familjevänlig. När det kommer till berättelsen, är strukturen väldigt simpel – protagonisten ger sig ut på ett äventyr för att rädda dagen (sina vänner). Detta är det typiska man ser i dagens filmer, dock har denna berättelse också en gnutta komplexitet i sig. Trolls ställer bra frågor om ens identitet – vilken synpunkt man ska ha på livet. Ska man se livet med optimism eller pessimism? Ska man leva i nuet eller oroa sig över vad som kan ske i framtiden? Hur blir man lycklig? Blir man det genom materialism eller kan man finna lycka inom sig själv?

READ ALSO:  Millie Bobby Brown Produces Her Own Upcoming Drama Film

Den premiss jag tar ifrån denna film, är att man ska leva mitt emellan de olika synpunkterna. Man ska se positivt på livet och framtiden, men också vara öppen för andra känslor, såsom ledsamhet och ilska. Det finns flera olika sätt att analysera manuset och det är upp till var och en hur man väljer att göra det, men det är i alla fall svårt att inte le när man ser denna film. Positiviteten smittar av sig från vita duken till ens eget sinne. Det negativa med handlingen, är karaktärernas ”kreativa” sätt att lösa deras hinder med bland annat elastiskt hår och pratande moln. Det är en av de lättare vägarna till att lösa problemen med att skriva en berättelse, men i detta fall passar det konceptet med vad trollen står för. Jag gillar inte ”lätta utvägar” men med denna film kan jag låta det vara – då det är första gången denna färgglada och animerade värld etableras.

READ ALSO:  Disenchantment (2018-): Part 2 - Official Trailer

När det kommer till skådespeleriet, var det fenomenalt arbete från Anna Kendrick, Justin Timberlake och resten av skådespelarna. Jag vill inte säga att deras utförande var extraordinärt, men det var inspirerande och passande tonen till filmen. När det kommer till musikalscenerna kunde det kännas plötsligt och opassande, men den glada tonen i deras sånger gjorde situationerna larviga men samtidigt underhållande. Animationen var inte heller något extraordinärt, men det också passade tonen till filmen, med deras glada färger och ovanliga former. Helt enkelt, från början till sluttexterna, är detta en familjefilm som alla kan se.

Jag rekommenderar denna film stort, speciellt när det gäller fredagskvällar hemma i soffan.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

 

Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com