MV5BMTg1MDg3NzQ0Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwODQxMzg3MTI@._V1_

Titel: The Dark Tower

År: 2017

Genre: Action | Fantasy | Äventyr |

Längd: 95 min

Regissör: Nikolaj Arcel

Medverkande: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor

imdb_46x22 6,0/10                                                     

Det finns andra världar än dessa. Stephen Kings böcker om det mörka tornet har äntligen hittat till den vita duken. Den siste revolvermannen, Roland Deschain, är fast i en evig kamp mot Walter O’Dim, även känd som mannen i svart. Roland är fast besluten att stoppa honom från att ta över det mörka tornet. Med världarnas öde på spel kommer gott och ont att drabba samman i den slutgiltiga striden, där enbart Roland står mellan mannen i svart och universums överlevnad.

MEDELMÅTTIG, MEN OCKSÅ FÖRVIRRANDE

SPOILER VARNING.

(Rekommenderar att se filmen innan man läser denna recension).

När jag gick in i biosalongen för att se denna film, var jag relativt taggad. Det är ett coolt koncept som skulle kunna funka, men i slutändan blev det bara väldigt förvirrande. Många scener kändes nerklippta och för snabba. Jag känner att vi som publik inte fick lära känna miljön och världen som berättelsen utspelar sig i. Jag visste inget om bok-serien innan jag såg filmen, men jag blev lite sugen att läsa dem efter det hela – för att förstå den fiktiva världen mer. När manusförfattarna skrev manuset, använde de sig av olika händelser från hela bokserien, vilket var en dum idé. Om jag var dem skulle jag ha fokuserat på bok 1 (eventuella även bok 2) och berättat berättelsen bit för bit. Det verkar som de gick in i detta projekt med tanken att göra det till en film-serie, så varför stressa och försöka mixa ihop allt till en (smaklös) soppa?

READ ALSO:  The Machine (2023) - Official Trailer

Jag tycker att karaktärerna var bra skrivna men man kunde inte uppskatta dem tillräckligt då man inte förstod omvärlden. När det kommer till skådespeleriet var det imponerade och matchade filmens ton. Idris Elba och Matthew McConaughey var såklart de som var bäst, förutom det, hade de också en bra (fiende) kemi mellan varandra. De sålde konceptet att de har slagits i åratal och nu var det dags att avgöra vem som är bäst, engång för alla. Otroligt bra jobbat från alla i ensemblen. Även om de andra skådespelarna var mer sekundära till McConaughey och Elba, gav de också mycket till filmens handling.

READ ALSO:  Sweet Tooth (2021-): Season 2 - Official Teaser Trailer

Produktionen överlag var medelmåttig, med små detaljer som var extraordinära, såsom scenografin och make-up. Scenografin gav liv till en otrolig värld, som regissören tyvärr inte kunde förklara varför den ser ut på det viset. Som jag har nämnt är det en besvikelse, men världen var i alla fall väldigt fin att titta på och gav mig intresset att vilja veta mer. När det kommer till make-upen var det också en av nyckelfaktorerna som fick mig att njuta av filmen. Det fanns många läskiga varelser i handlingen, men många av dem var dock animerade, vilket var en besvikelse. Det var monstren som klädde ut sig till människor, som imponerade mig. Det är inte mycket VFX make-up som de har på sig, bara lite vid sidan av ansikten, som hintande på vad som gömde sig under. Make-upen var inte av världsklass, det finns många filmer som har bättre, men detta var enbart det bästa med denna film.

Om jag var regissören hade jag valt en annan väg att berätta denna speciella berättelse. Som sagt skulle jag inte ha blandat alla böckernas handlingar till en och samma manus. Jag hade också försökt göra effekterna så praktiska som möjliga. Istället för animerande monster, hade jag använt VFX make-up och inte visat dem lika mycket. Jag hade hintat mer på deras utseende, såsom de gjorde med monstren med människoskepnad. Helt enkelt, mina största ändringar hade varit i handlingen och hur man berättade den visuellt. Teamet bakom filmen verkar vara talangfull, det enda de hade behövt var annan regi, som kunde visat upp deras verk i en bättre anpassad slutprodukt.

READ ALSO:  Chimp Empire (2023) - Official Trailer

Jag tycker inte att filmen ”slösar på ens tid” om man ser den, men jag tycker dock inte att man ska betala för den. Vänta tills den kommer till Netflix eller liknande.

Betyg 2 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: