Gaga: Five Foot Two (2017)

Gaga Five Foot Two.jpg

Titel: Gaga: Five Foot Two

År: 2017

Genre:  Biografi |Dokumentär | Musik |

Längd: 100 min

Regissör:  Chris Moukarbel

Skådespelare:  Bobby Campbell, Lady Gaga, Joe Germanotta

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDb 8,9/10

The documentary pulls back the curtain to introduce the woman behind the performer, the costumes, the glitz and the glamour. Off-stage, in the studio, unplugged and at home, audiences get an unguarded glimpse at Gaga through a series of personal highs and lows and the culmination of a year’s emotional journey. From struggles with relationships to health issues, from finding solace in her inner circle to conquering her insecurities, Gaga: Five Foot Two navigates the divide between life as a superstar and life as an everyday woman.

READ ALSO:  The Mandalorian (2019-): Season 3 - Official Featurette: Phenomenon

PERSONLIGT OCH GENUINT

Lady Gaga aka Stefani Joanne Angelina Germanotta har haft en enastående karriär som musikartist och har även gjort framträdanden som har definierat hennes karriär som skådespelerska.  Den abstrakta fasaden som ms Germanotta tidigare visat upp genom åren är nu avskalat och justerat för att göra det mer personligt. Precis som hennes musikalbum Joanne, visar den här dokumentären en annan sida av henne. Hennes musik har under en lång tid gjort henne till en världsartist. Det är något som filmmakaren Chris har tagit väl hand om.

Det är hennes privatliv som styrs upp och det är inte ofta genom dokumentärer som kändisars privatliv exponeras på det här sättet och så här intimt. Hon framställs sårbar och naturlig som person, vilket gör det desto mer trovärdigt med vad hon har gått igenom.

READ ALSO:  What's On DisneyPlus In February 2023

Albumet är ägnad till familj och en bortgången släkting. Precis som en fiktiv karaktär upplevs dokumentären som en trogen spelfilm. Även med de ryckiga kameravinklarna porträtteras en världsartist genom trauman, smärtor och press på ett engagerat sätt.

Slutscenerna berör Half-Time showen på Super Bowl 2017 och vägen dit är inte spikrak.Den visar kontrasterna med att ha miljontals följare på sociala medier och hur det påverkas mentalt respektive fysiskt. Precis som Metallicas “Some Kind of a Monster” (2004) visar den många olika aspekter som världsartist. Många har olika preferenser till hur artisten har framträtt tidigare, men genom den här filmen som följer henne under ett år av albumets produktion, har hon bytt karaktärsdrag.

READ ALSO:  Black Panther: Wakanda Forever (2022) - Official Featurette: Underwater scenes

Hon är bättre sångerska än skådespelerska och allting som cirkulerar omkring henne hanteras det ändå varsamt. Det ger en genuin inblick i ett kändisliv och allting om glamour framställs självklar. Dokumentären ger en trovärdig inlevelse med vad som visas, det skapas en realism som går nästan att ta på även om hennes arbetsschema känns overkligt.

En genuin, intim och underhållande dokumentär om ett kändisliv för en tjej som bara vill vara kvinna.

betyg 4 av 5

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: