Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

IT (2017)

(Last Updated On: September 25, 2017)

 

It.jpg

Titel: IT

År: 2017

Genre: Drama | Skräck |

Längd: 135 min

Regissör:  Andy Muschietti

Medverkande:  Bill SkarsgårdJaeden LieberherFinn Wolfhard

imdb_46x22 8,2/10                                                     

Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap, vars historia som mördare sträcker sig långt, långt bakåt i tiden. Bill Skarsgård spelar huvudrollen i nya skräckfilmen Det som bygger på Stephen Kings välkända roman med samma namn.

MR. KINGs BÄSTA ADAPTION PÅ LÄNGE

Alla som ser den har mest troligt sett mini-serien med Tim Curry som Pennywise från 1990, som majoriteten försöker desperat glömma bort vid det här laget. Den här har mer visuell teknik och stil som är överhängande mer tilltalande än vad den första adaptionen någonsin kommer att åstadkomma.

Med Bill Skarsgård, som Pennywise Den Dansande Clownen, sätter han en annan ton för den obehagliga antagonisten. Han sätter en stark ton även om han till många gånger och till publikens förtret, påvisar det att han gör det som ska göras. Han fungerar som ett trovärdigt skrämselelement jämte mot ungdomarna.

READ ALSO:  Disney Is Now Prioritizing Fox Franchises After Losing Money

Till skillnad från boken och mini-serien utspelar det här inte på 1950-talet utan på 80-talet, vilket antyder att den kommande filmen med den vuxna ensemblen, kommer att utspelas i vår egna samtid (2010-talet). Karaktärerna från boken återspeglas nästan perfekt och ger respektive medlem av The Loser Club, ett säreget drag. Alla har varsitt problem som karaktäriserar dem och personifierar varje karaktär, vilket gör det enklare att följa med i handlingen och bli intresserad. Dessutom fungerar R-rated stämpeln utmärkt här och filmen försöker utnyttja det, vilket är desto bättre för trovärdigheten.

Andys förvrängda version där karaktärerna ställs inför olika obehagliga scenarios, som Beverlys scen med badrummet, täckt in blod, har förbättrats. Förutom Skarsgård som är en av de mest kändast av casten, är mest troligt Finn Wolfhard från Netflix Stranger Things(2016-). I karaktär som Richie är Finn uppkäftig och svär med jämna mellanrum. Förutom finns bland barnskådisarna, så har den castansvarige gjort ett gediget jobb. Med skådisar som Jaeden Lieberher (Bill), Jeremy Ray Taylor (Ben), Sophia Lillis (Beverly, Chosen Jacobs (Mike), Jack Dylan Grazer (Eddie) och Wyatt Oleff (Stanley), är det främst Jaeden, Sophia, och Jack som faktiskt levererar fullt ut i sina roller.

READ ALSO:  Low Tide (2019) - Official Trailer

Däremot behöver det inte bara vara hur deras prestationer. Det kan också ligga mycket i manusarbetet och regin som Andy delgav. Men de tre skådespelarna känns bäst utvecklade karaktärer under hela filmen. De är dem som är intressanta och har mest dialog som faktiskt definierar dem.

Till skillnad från många filmer, adaptioner, baserad på Stephen Kings roman är den här faktiskt välgjort. Den är snygg, intresseväckande och förstärker sin premiss på ett adekvat sätt – Att man ska möta sin rädsla. Det subtila bildspråket och det rena visuella arbetet grundar sig mycket här i hur karaktärerna beter sig och det fungerar. Det känns engagerat och innovativt i förhållande av hur Kings romaner har tidigare behandlat. Här har de försökt göra den obehaglig, skrämmande och det är en skräckfilm med en fungerande handling, även om den är karaktärsdriven. Manuset följer karaktärerna på djupet och tar inte det emotionella avståndet som mini-serien gjorde på 1990-talet. Här går man in på djupet av flera karaktärer och man behandlar dessa barn varsamt, vilket gör filmens absurda omvärld realistisk. Den återspeglar även de olika tidsperioderna genom diverse filmtitlar som döljer sig lite i bakgrunden. Det finns även en referens till Tim Currys Pennywise i en scen.

READ ALSO:  Little Women (2019) - Official Trailer

Man vet vad det är för film om man har koll, den är inte som alla andra skräckfilmer utan håller sig till sin förlaga och gör ett gediget jobb – tillräckligt för att den ska vara värd att se på bio. Förhoppningsvis så lyfter dem taket ännu högre med Kapitel Två.

betyg 4 av 5

 

 

 

 

Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: