Justice League (2017)

Justcie Leaguye.jpg

Titel: Justice League

År: 2017

Genre:  Action | Äventyr| Fantasy |

Längd: 120 min

Regissör: Zack Snyder

Skådespelare:  Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa 

imdb_46x22 7,3/10

Fueled by his restored faith in humanity and inspired by Superman’s selfless act, Bruce Wayne enlists the help of his newfound ally, Diana Prince, to face an even greater enemy. 

NÄR UNDERHÅLLNING PRIORITERAS FÖRE LOGIKEN OCH NARRATIV

Batman, Superman och Wonder Woman; De tre starkaste och mest troligaste de innovativaste DC Comics någonsin har kommit med när det gäller karaktärer från serietidningar. Batman och Superman har haft filmer, precis som Wonder Woman, sedan 1960-talet och kanske tidigare. De har alla byggt en grund till vad som definierar dem som superhjältar och karaktärer. De är dessutom välkända karaktärer som bemöter faror och alla betalar pengar för en biobiljett för att dem bidrar någonting av en slags äventyrskänsla som aldrig går att uppnå annars.

De karaktärerna är grunden även till den hysterin om superhjältar som har uppdagats sedan ett par år tillbaka och håller fortfarande på. DC Comic som har nog lyckats med en positiv respons hos sina läsare av deras serietidningar än som tittare. Tidningarna har däremot en bättre substans i sitt utförande men det kan bara också vara en smaksak. Marvel däremot har försett sin målgrupp och fans globalt med ett mångmiljard system av snart tjugo filmer om olika karaktärer som interagerar med varandra. DC Comics försöker desperat hänga efter trenden av superhjältar och gör det med ett brutet ben och skadad arm.

READ ALSO:  Shazam! Fury Of The Gods (2023) - Official Trailer #2

De har ännu inte lyckats framföra någonting visuellt och engagerande nog hos publike än trots de försöker efterapa sin konkurrent på marknaden. Det märks med den här filmen. Den har många likheter med hur Marvel försökte framföra sin första grupp av superhjältar i samma film tidigare i Avengers (2012) som då blev en hörnsten för samtidens superhjältar. Till skillnad från Marvel har DC Comics inget innovativt system där de successivt kan planera produktioner av film och TV-serier. DC Comics förvaltar inte tillräckligt med sin kunskap för att göra det nog tillfredsställande hos sin publik.

Justice League är ett adekvat exempel på ett sådant utförande där varje scen till en början hade en baktanke, ett syfte men vid färdig film är det inte ens märkbart. Det som tidigare var tänkt med filmen har förlett till ett helt annat resultat. Resultat är dock inte imponerande om än underhållande. Filmen har problem med rytm, tempo och karaktärsutveckling där hela konceptet ter sig vara krystat fram eller inte genomtänkt. Trots att en film med en grupp superhjältar har nu en succé på den globala bio-marknaden beror dock inte på att det är en väl genomförd film utan att det är populära karaktärer som majoriteten älskar sedan deras första framträdande.

READ ALSO:  Black Panther: Wakanda Forever (2022) - Official Featurette: Underwater scenes

 Ben Affleck (Batman) som gör sitt tredje framträdande har ny personlighet och karaktärsdrag för varje enskild film. I den här förstår han skämt och har ett positivt inflytande hos sina medarbetare, till skillnad från de föregående filmerna där han mördade skurkarna. Dem metoderna han genomförde i Batman V Superman: Dawn of Justice, är ingenting som är återhämtat här. Henry Cavill (Superman) blir uppväckt från döda och anpassas sig ovanligt fort till att vara tillbaka till liv igen. Cavill gör en av de starkaste insatserna i den här filmen då han inte framträds som en tvetydlig karaktär. Gal Gadot (Wonder Woman) fortsätter sin roll här som Justice Leagues enda hjältinna. Hon gör en gedigen insats men ingenting som är starkt nog. Hon har inget driv i sin karaktär till skillnad från sommarens tidigare film om henne: Wonder Woman (2017). Ezra Miller (Flash) är precis lika nykomling till gänget som Marvels Spider-man som etablerades i Spider-Man: Homecoming (2017). Det är han som är den komiska parten i hela filmen och om det inte hade varit för hans insats hade filmen förlorat sin substans och komplexitet. Jason Momoa (Aquaman) gör en hyfsad debut som den superhjälten. Varje gång han är med i filmens scener spelas rockmusik, precis som att det skulle ha hjälpt publiken för hans karaktär.
Som helhet har den problem i tempo och handling där hela sista tredjedelen av filmen känns påskyndat. Dock är det en bättre skurk/antagonist i den här filmen än BvS eller Sucide Squad. De har humaniserat en skurk istället för att en grupp karaktärer med otroliga förmågor slåss mot en CGI monster som de övertydligt nog kommer att besegra. Dessutom fanns det mer logik i hur den var utförd än tidigare DC filmer. Det här kan vara steget i rätt riktning men DC Comics är dock inte där ännu. Mycket återstår att åtgärda. Man kan ha överseende med mycket men det finns vissa saker i den här som där det inte går att göra det. Ska man se den är det för karaktärerna och underhållningen.

READ ALSO:  Ant-Man And The Wasp: Quantumania (2023) - Official Featurette: Enter the Quantum Realm

wp-1480936315258.jpg

 

Justice League ENG (2017)

Don`t copy text!
%d bloggers like this: