GIFF 18: Columbus (2017)

Goteborg-Film-Festival

 

 

 

Columbus 2017.jpg

 

Titel: Columbus

År: 2017

Genre: Drama |

Längd: 100 min

Regissör: Kogonada

Skådespelare:  John Cho, Haley Lu Richardson, Parker Posey

imdb_46x22 7,4/ 10

Det blir visuell perfektion, innerlig melankolisk dramatik och arkitektur i skön förening när den cineastiske videoessäisten Kogonada levererar årets snyggaste debut. Det handlar om Jin (John Cho) som kommer till Columbus för att vaka över sin far som ligger i koma på sjukhuset där. Han träffar Casey (Haley Lu Richardson) som guidar besökare i stans fantastiska galleri av byggnader ritade av I.M. Pei, Cesar Pelli, Eero Saarinen, Harry Weese och andra. De pratar arkitektur, men snart även om sitt allra innersta. Columbus är ett finstämt romantiskt relationsdrama med drag av Lost in Translation och Bara en natt. Cho och Richardson är lysande, och även perfekt castade Parker Posey, Michelle Forbes och Rory Culkin glänser i fina biroller.

READ ALSO:  What's On DisneyPlus In February 2023

 

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: