Goteborg-Film-Festival

 

 

 

 

Sweet Country 2017

Titel: Sweet Country

År: 2017

Genre: Crime | Drama | Äventyr |

Längd: 113 min

Regissör: Warwick Thornton

Skådespelare:  Bryan Brown, Matt Day, Anni Finsterer

imdb_46x22 7,2/ 10

Panoramabilderna från den vidsträckta vildmarken är hänförande, men kontrasteras hårt mot grymheten i denna verklighetsbaserade historia. Aboriginen Sam tvingas ta till vapen för att försvara sig mot en vansinnesattack från en vit nybyggare. Han flyr men den lokala sheriffen tar upp jakten, och Sams vän, predikanten Fred, följer med för att försöka avstyra en alltför snabb rättskipning. Warwick Thornton (Samson and Delilah, GFF 2010) levererar ett brännande och melankoliskt drama om ursprungsbefolkningens ställning. Handlingen utspelar sig på 1920-talet, men det handlar lika mycket om Australien av idag.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: